Jégkorong: újra ott szeretne lenni a vb-n a Vasas fiatal hátvédje

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 21:59
A 22 éves Szirányi Bencét újra behívta a jégkorong-válogatottba Ted Sator szövetségi kapitány. A Vasas HC fiatal hátvédje örül az újabb lehetőségnek, most azért harcol, hogy a november eleji Telenor-kupán meggyőző teljesítményével bebiztosítsa a helyét a jövő évi világbajnokságon szereplő csapatban.

„Nagyon örülök, hogy újra lehetőséget kaptam, most már csak az a dolgom, hogy jól játsszak, és akkor van esélyem arra, hogy bekerülök a hazai világbajnokságon szereplő válogatottba" – nyilatkozta Szirányi.

Szirányi fiatal kora ellenére a Mol Liga egyik legstabilabb hátvédje, sőt, az utóbbi időben a góllövésből is jelentős mértékben kiveszi a részét. Jelenleg a román-magyar közös sorozatban 6 gólnál és 7 gólpassznál tart, ezzel csapata legjobbjai közé tartozik.

„Az első két idényemben még meg voltam szeppenve, aztán egyre bátrabban játszottam" – folytatta Szirányi. – „Idén már magabiztosabban állok hozzá a lövésekhez, edzőnk, Risto Kurkinen is arra ösztönöz, hogy sokat lőjek. Volt idő, amikor többször próbálkoztam, de nem volt szerencsém, most egyre gyakrabban kijön a lépés."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik