Budai Krisztián a nagy terveket szövögető Ferencvárosba igazol

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.08.03. 01:36
A szlovák Extraliga utolsó helyezettjétől, az MHK Kezmaroktól nevelőegyesületébe, a Ferencvárosba igazol a magyar válogatott kapusa, Budai Krisztián. A Fradi további játékosokkal, köztük légiósjelöltekkel tárgyal és az edző is külföldi lesz.
Budai Krisztián „hazaigazol”
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Budai Krisztián „hazaigazol”
Budai Krisztián „hazaigazol”
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Budai Krisztián „hazaigazol”

Miután előző, késmárki klubja a szlovák Extraliga utolsó helyén végzett és ezzel kiesett, nem sok esély mutatkozott arra, hogy Budai Krisztián érvényesíti az 1+1 éves opciós szerződése második részét.

A szlovák másodosztály ugyanis nem olyan vonzó, az elsőből pedig nem kapott ajánlatot, aminek fő oka, hogy a gazdasági világválság ott sem kímél senkit – csapatok inkább megszűnnek manapság, mintsem külföldről igazolnak.

A magyar válogatottal az idei A-csoportos világbajnokságot is megjáró kapus ezek után a magyar mezőny szinte minden tagjától kapott ajánlatot. A zuhanyhíradóban a Budapest Stars és az Újpest neve forgott mint lehetséges új munkahelyé, de információnk szerint a DAB.Docler is bejelentkezett érte. Végül azonban a Ferencváros nyert, az a klub, amelyben Budai anno elkezdett hokizni.

„Miután a Kezmarok kiesett, több csapat is megkeresett – kezdte Budai Krisztián. – A Ferencvároson látszik, hogy van terve, tudom, hogy rajtam kívül másokkal is tárgyal. Lesz öt légiós, és amerikai vagy kanadai edző. Tudom, hogy lesznek, akik meglepődnek a döntésemen, de itt érződik, hogy akarnak valamit, először például előrébb végezni a Mol Liga-sorozatban. Egy évre írtam alá, és az sem elhanyagolható, hogy újra Fradi-mezben játszhatok majd."

A Mol Liga 2009–2010-es idénye szeptember 11-én kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik