A San Jose kihasználta a Boston botlását: a Sharks vezeti a ligát

Vágólapra másolva!
2009.02.22. 07:26
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 130. játéknapján a hazai közönség előtt játszó San Jose Sharks együttese 3–1-re legyőzte az Atlanta Thrasherst. Mivel a Boston Bruins a Florida Panthers otthonában kikapott, változott a sorrend a liga élén: jelenleg a San Jose vezeti az NHL-t.
A San Jose ezúttal az Atlantát verte meg
Fotó: Imago (archív)
A San Jose ezúttal az Atlantát verte meg
A San Jose ezúttal az Atlantát verte meg
Fotó: Imago (archív)
A San Jose ezúttal az Atlantát verte meg

Hosszú ideig, egészen pontosan 2007. március 22-e óta nem találkozott egymással a San Jose Sharks és az Atlanta Thrashers, ahhoz pedig még régebbre kell visszamennünk az időben, hogy kiderítsük, az Atlanta mikor vendégeskedett legutóbb a kaliforniaiaknál: 2005 decemberében. Lehet, hogy a csapatok a számukra „szokatlan" párosítás miatt voltak megilletődve, mindenesetre az első két harmad gól nélkül zárult.

A döntő játékrészben aztán elkezdtek potyogni a gólok – a Sharks hamar kétgólos vezetésre tett szert, és bár a vendégek szépítettek, Joe Thornton gólja bebiztosította a hazaiak sikerét. A négyből három találat emberelőnyből esett, Jeremy Roenick, a San Jose játékosa pedig szép jubileumot ünnepelhetett: sérüléséből visszatérve karrierje 700. asszisztját jegyezte az Atlanta ellen.

A sikerrel a San Jose vezeti a ligát, egy ponttal megelőzve a Boston Bruinst, amely a Florida Panthers otthonában szenvedett 2–0-s vereséget.

A Boston mérkőzésén is a harmadik harmad döntött: Radek Dvorak kétszer is eredményes volt az utolsó játékrész elején (az első találatot ráadásul emberhátrányban szerezte a Florida), így a Párducok győzelmével zárult a mérkőzés.

„Nagyszerű érzés gólokat lőni, különösen ha a csapat is nyer– mondta a találkozó főszerelője, Radek Dvorak. – Mindig nagy érzés, ha sikerhez tudod segíteni együttesedet.”

A játéknap leggólgazdagabb összecsapását a Pittsburgh Penguins philadelphiai vendégjátéka hozta: a meccset az utolsó harmad végén szerzett góljával Sidney Crosby döntötte el a vendég Pittsburgh javára.

Crosby egyébként két góllal vette ki a részét a Penguins sorozatban aratott második győzelméből – de valószínűsíthető, hogy a Philadelphia közönsége leginkább a második találat miatt szomorkodott… Ráadásul éppen ezen a meccsen jegyezték fel a legnagyobb létszámú publikumot (19 992 fő) a Flyers történetében.

NHL

ALAPSZAKASZ, 130. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 4–5
Dallas Stars–Chicago Blackhawks 1–3
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 5–3
Los Angeles Kings–Phoenix Coyotes 3–6
San Jose Sharks–Atlanta Thrashers 3–1
Buffalo Sabres–NY Rangers 4–2
Toronto Maple Leafs–Vancoucer Canucks 2–3 – szétlövéssel
NY Islanders–New Jersey Devils 4–0
Florida Panthers–Boston Bruins 2–0
Columbus Blue Jackets–Anaheim Ducks 2–5
Minnesota Wild–Detroit Red Wings 5–2
St. Louis Blues–Nashville Predators 0–1 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Calgary Flames 2–3 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik