NHL: fordulatos meccsen nyert az Avalanche, odahaza kapott ki a Penguins

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 08:30
Hétgólos meccsen nyert a Colorado Avalanche (Fotó: Getty Images)
Hétgólos meccsen győzte la a Colorado Avalanche az Arizona Coyotes együttesét, míg a Pittsburgh Penguins hazai pályán kapott ki a Los Angeles Kingstől az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján. Vasárnap este sem maradt el a meccsdömping, a hét lezárásaként hét találkozót rendeztek a ligában.

Az első harmad ötödik percében szerezte meg a vezetést a coloradói együttes, de még a játékrész során átvette a vezetést a Coyotes. A második harmadban kétszer is egyenlíteni tudtak a hazaiak, majd az utolsó játékrészben Devon Toews góljával a győzelmet is megszerezték.

Sidney Crosby emberelőnyben szerzett góljával nyitott a Penguins, majd a gól nélküli második játékrészt követően a Kings percei következtek: a kaliforniai együttes svéd légiósa, Adrian Kempe két ízben is eredményes volt, s ezzel a győzelmet is megszerezte az övéinek.

A magyar idő szerint vasárnap esti meccseken a Washington Capitals gólzáporos meccsen nyert a Montreal Canadiens ottonában, míg a Toronto Maple Leafs kilenc gólt szerezve gázolta el az Anaheim Ducksot. Odahaza verte a New Jersey Devils a Philadelphia Flyerst, míg a Winnipeg Jets a Vancouver Canucks otthonában diadalmaskodott. Saját közönsége előtt maradt alul a San Jose Sharks és a Vegas Golden Knights (a Columbus Blue Jackets és a Florida Hurricanes nyerték ezt a két meccset) is, míg a New York-i városi rangadón a Rangers ráadásban tudott csak nyerni az Islanders otthonában.

NHL
ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–Washington Capitals 3–4
Toronto Maple Leafs–Anaheim Ducks 9–2
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 6–3
Vancouver Canucks–Winnipeg Jets 2–4
San Jose Sharks–Columbus Blue Jackets 3–4
Vegas Golden Knights–Carolina Hurricanes 1–3
New York Islanders–New York Rangers 5–6 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Arizona Coyotes 4–3
Pittsburgh Penguins–Los Angeles Kings 1–2
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik