Szappanos mesterhármasa és Davis büntetője kellett a jó rajthoz

Vágólapra másolva!
2008.09.09. 21:57
Változatos, izgalmas mérkőzéssel kezdődtek meg a magyar-román közös jégkorongbajnokság, a MOL Liga küzdelmei: 3–3 után büntetőkkel az első élvonalbeli mérkőzését játszó Stars legyőzte a Dunaújváros csapatát. A Starsból Szappanos Dávid mesterhármast ért el, utolsó góljával kevesebb, mint öt perccel a vége előtt mentette döntetlenre a meccset. A gól nélküli hosszabbítást követően jöhettek a büntetők: Davis találata végül győzelmet ért a házigazdáknak.
Végül Gröschlék (kékben) örülhettek: a Stars jól debütált az élvonalban
Fotó: Mirkó István
Végül Gröschlék (kékben) örülhettek: a Stars jól debütált az élvonalban
Végül Gröschlék (kékben) örülhettek: a Stars jól debütált az élvonalban
Fotó: Mirkó István
Végül Gröschlék (kékben) örülhettek: a Stars jól debütált az élvonalban

Nem mondhatni, hogy sok időt fordítottak volna a bemelegedésre a Dunaújváros és a Stars hokisai, hisz négy perc alatt már kétszer is a ketrecbe nyúlhattak a kapusok: az idény első találatát Magosi Bálint szerezte, (0–1) majd alig két perc múlva Szappanos Dávid már egyenlíteni is tudott (1–1).

Szappanos a 10. percben ismét betalált (2–1), így az első élvonalbeli meccsét játszó NZ Stars vezetéssel vonulhatott pihenőre. A 32. percben Misal-Peterdi-Magosi akció után az újvárosi 82-es megint megtalálta az utat a hálóba (2–2), így az utolsó harmadban kitörhetett a csata a döntő találatért.

Szó szerint ki is tört: míg az első két harmadban összesen 22 perc kiállítás volt, az utolsóban csak a Starsnál 32, összesen pedig 52…

Magosit sportszerűtlen magatartásért szórták ki a bírók 10 percre, majd Gröschl Tamás kapott véglegest, a játékosok meg sorra vonulhattak a büntetőpadra.

Nem meglepő módon így emberelőnyből születtek az utolsó gólok: az 52. percben Azari talált be (2–3), az 56.-ban meg aki akarta, dobálhatta a kalapját, hisz Szappanos mesterhármast ért el (3–3).

A rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozott döntést, így jöhettek a büntetők: végül Robert Davis találata hozta meg a döntést, így az érsekújvári licenccel induló Stars győzelemmel mutatkozott be a magyar élvonalban.

JÉGKORONG MOL LIGA

1. FORDULÓ
ÉRSEKÚJVÁR STARS–DAB-DOCLER 4–3 (2–1, 0–1, 1–1) – büntetőkkel
,Budapesti Jégcentrum 500 néző. Vezette: Kincses, Nagy A., Németh M.
STARS: WALLBERG – SVASZNEK, Kangyal, Maszlov, Majoross, Gröschl, DAVIS 1 (2), Lencsés, Szirányi B., Holéczy (2), SZAPPANOS 3, Nagy R., Szajbert K., Szajbert P., Németh P., Gergely, Rausch, Bereczki, Fodor Cs, Becze T., Wéber. Edző: Robert Spisák
DAB: KISS T. – Holló, Hegyi Á., PETERDI (1), Szilassy, Misál (1), Pozsgai, Erdélyi P., Azari 1, Galanisz, KISS Á. (1), Tőkési (1), Orbán, Papp V. (1), Jonkl (1), Magosi 2, Kiss D., Erdélyi T., Horváth G., Győri, Mestyán. Edző: Vladimír Matejov
Kiállítások: 24 perc + végleges fegyelmi (Gröschl), illl. 20 perc + 10 perc fegyelmi (Magosi)

MESTERMÉRLEG
Robert Spisák: Néha fegyelmezetlenek voltunk hátul, de pozitívum, hogy így is meg tudtunk nyerni egy már majdnem elveszített meccset. Egy csapat felépítése nem megy egy csapásra, egy év alatt sem, lépésről lépésre haladunk.
Vladimír Matejov: Első bajnokinak nem volt rossz. Voltak gólok, kiállítások, tempó, csak a fiatalságunk miatt még sokszor fegyelmezetlenül védekezünk. Nem könnyű évről-évre újjáépíteni a csapatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik