Sidney Crosby vezérletével szépített a Pittsburgh Penguins

Vágólapra másolva!
2008.05.29. 07:41
A Pittsburgh Penguins 3–2-re nyert a Detroit Red Wings ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének harmadik mérkőzésén, így összesítésben 2–1-re szépített az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcában. A találkozón Sidney Crosby két gólt szerzett.
Nincs mit tenni: a pakk már  kapuban
Fotó: Reuters
Nincs mit tenni: a pakk már kapuban
Nincs mit tenni: a pakk már  kapuban
Fotó: Reuters
Nincs mit tenni: a pakk már kapuban

Sidney Crosby végre jól játszott. A Pittsburgh legnagyobb sztárja két gólt is ütött a Detroit Red Wings elleni harmadik találkozón a Stanley Kupa döntőjében, s ezzel 3–2-es győzelemhez segítette csapatát.

Rá is fért a siker Penguinsra, amely az első két (detroiti) találkozót elbukta, de ami még ennél is fájóbb volt: tette ezt úgy, hogy még gólt sem ütött a kétszer hatvan perc során.

Most azonban minden másképp alakult. A legnagyobb sztár akkor húzta ki szorult helyzetéből a csapatot, amikor a legnagyobb szükség volt rá.

„Azt gondolom, hogy némiképp kétségbe voltunk esve. Személy szerint arról akartam meggyőződni, hogy képes vagyok jól játszani. Mindannyian hittünk abban, hogy ha legjobbunkat tudjuk nyújtani,, nagyon jó esélyeink lesznek a győzelemre” – értékelt a találkozó után az est hőse, Crosby.

A mérkőzés elején pedig nem úgy tűnt, hogy pittsburghi sikerrel zárul a találkozó. A Detroit sokkal többet, és veszélyesebben támadott, míg a Pens egész egyszerűen képtelen volt lövőhelyzetet kialakítani Chris Osgood kapuja előtt.

A 18. percben aztán Crosby betalált, s ezután megváltozott a játék képe. Majd miután a második harmad elején a kanadai játékos megduplázta a hazai előnyét, már a Detroitnak kellett az eredmény után futnia.

Hiába tett meg azonban mindent a vendégegyüttes annak érdekében, hogy 3–0-ra alakítsa az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állását, és hiába zárkózott Johan Franzen, majd Mikael Samuelsson góljával kétszer is egy gólra, egyenlíteni nem tudott a mérkőzésen.

Merthogy a Pens mégegy gólt szerzett Crosby találatain kívül: Adam Hall tette teljessé a meccs lőlapját.

STANLEY KUPA-DÖNTŐ

3. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–Detroit Red Wings 3–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Detroit javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik