A Penguins másodszor is gólképtelen maradt, így a Detroit már 2–0-ra vezet

Vágólapra másolva!
2008.05.27. 07:50
Az NHL nagydöntőjének második mérkőzésén a Detroit második hazai mérkőzését is simán, 3–0-ra nyerte a Pittsburgh ellen, ezzel már 2–0-ra vezet a két fél párharcában. A Red Wings már az első harmad végén 2–0-ra vezetett, a finn Valtteri Filppula pedig remek góllal tette biztossá csapata győzelmét. Chris Osgood a második mérkőzésén sem kapott gólt a döntőben. A Penguins ezzel meglehetősen nehéz helyzetbe került, de magyar idő szerint csütörtök hajnalban hazai pályán szépíthet.
Filppula nem zavartatta magát, vízszintes helyzetben is betalált
Foró: Reuters
Filppula nem zavartatta magát, vízszintes helyzetben is betalált
Filppula nem zavartatta magát, vízszintes helyzetben is betalált
Foró: Reuters
Filppula nem zavartatta magát, vízszintes helyzetben is betalált

A jó kezdés fontosságát sose lehet alábecsülni, főleg, ha azt a Stanley Kupa döntőjében teszi meg egy csapat. A detroiti hokisok ezt szem előtt tartva vetették bele magukat a Pittsburgh elleni nagydöntő második mérkőzésébe.

Az első harmad 7. percében Brad Stuart lövése pattant meg úgy egy vendégvédőn, hogy Marc-Andre Fleury, a vendégek kapusa nem tudott hárítani. A vezetés megszerzése után sem vett vissza a tempóból a Detroit, aminek újabb gól lett az eredménye.

A 12. percben két svéd hozta össze a második hazai gólt. Henrik Zetterberg lőtt kapura, amit Fleury még védeni tudott, de a kapu mögül érkező Tomas Holmström a kipattanó korongot a hálóba húzta.

A második harmadban nem esett gól, és a harmadikban is csak egy, de az nem volt egy csúnya találat.

Az első gólnál az előkészítő szerepkörét magára vállaló Valtteri Filppula ezúttal saját maga vette be az ellenfél kapuját. A finn center a jobb oldalon tört előre hatalmas lendülettel, és miután átjátszotta magát a védőjén, a kapu előtt keresztbe korcsolyázva estében ütötte be a korongot a ketrecbe. Ezzel a mérkőzés 49. percében 3–0-ra alakította az állást, amely végül a végeredmény is lett.

Max Talbot a Penguins játékosa a következőt nyilatkozta a vesztes mérkőzés után: „Ez bosszantó. De az a szerencse, hogy mi egy pozitív gondolkodású csapat vagyunk és a következő mérkőzést otthon játsszuk. Márpedig hazai jégen nagyon sikeresek vagyunk.”

Osgood 22 lövésből egyet sem engedett be, ezzel sorozatban második meccsét hozta le kapott gól nélkül a döntőben (az első találkozót 4–0-ra nyerte a Detroit).


A Pittsburghnek tehát elsősorban támadójátékán kell nagyot javítania, mert ha ezt nem teszi meg, akkor Talbot optimizmusa ellenére hazai pályán is csúfos vereséget szenvedhet.

NHL

STANLEY KUPA-DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 3–0 (2–0, 0–0, 1–0)
G.: Stuart (7.), Holmström (12.), Filppula (49.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Detroit javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik