Tizennegyedik nekifutásra legyőzte a Boston a Montrealt

Vágólapra másolva!
2008.04.14. 08:00
A Montreal Canadiens és a Boston Bruins legutóbbi tizenhárom mérkőzését a kanadaiak nyerték. Ez a szép sorozat szakadt meg ezúttal, a Boston hazai pályán aratott 2-1-es sikerével. A találkozót eldöntő gólt Marc Savard ütötte a hosszabbítás tizedik percében.
Már itt eldőlhetett volna, a bostoni Tim Thomas azonban védte Tom Kostopoulos lövését a hosszabbításban
Fotó: Reuters
Már itt eldőlhetett volna, a bostoni Tim Thomas azonban védte Tom Kostopoulos lövését a hosszabbításban
Már itt eldőlhetett volna, a bostoni Tim Thomas azonban védte Tom Kostopoulos lövését a hosszabbításban
Fotó: Reuters
Már itt eldőlhetett volna, a bostoni Tim Thomas azonban védte Tom Kostopoulos lövését a hosszabbításban

Az NHL rájátszásában, a Montreal-Boston párharcban már 2-0-ra vezetett a keleti főcsoportot megnyerő Canadiens. A harmadik mérkőzést Bostonban rendezték, és már az első harmadban vezetést szerzett a Bruins Milan Lucic találatával.

A második játékrészben Tom Kostopoulos révén egyenlített a Montreal, a vezetést azonban nem tudta megszerezni.

A harmadik periódusban nem esett gól, így a hosszabbításra maradt a döntés. A nagy számok törvénye alapján talán már sejteni lehetett, hogy végre egyszer a Bostonnak is kijön a lépés, és így is lett.

Marc Savard találatával 2-1-re nyertek a hazaiak, megszakítva a Montreal elleni tizenhárom meccses vereségszériájukat, és 2-1-re szépítettek a párharcban.

Hosszabbításban dőlt el a New York Rangers New Jersey-i vendégjátéka is. A „parkőrök” mindkét idegenbeli meccsüket megnyerték, így 2-0-s előnnyel várták a Devilst.

A meccs első gólját Sergei Brylin, szerezte a vendégeknek még az első harmadban, erre azonban hamar válaszolt a Rangers Brandon Dubinsky találatával. (1-1)

A második harmadban átvette a vezetés a New York-i csapat: Sean Avery volt eredményes emberelőnyből a hetedik percben. Erre csattanós választ adott a Jersey: Patrik Elias és Zach Parise szintén emberelőnyből szerzett góljaival, ismét a vendégeknél volt az előny (3-2).

A harmadik periódusból mindössze ötvenöt másodperc telt el, amikor Brandon Dubinsky második – emberelőnyös – találatával megint egyenlített a Rangers. (3-3)

A rendes játékidőben több fordulat már nem történt, a hosszabbítás pedig a Devilsnek hozott szerencsét: John Madden találatával 4–3-ra nyert a New Jersey és ezzel 2-1-re feljött a párharcban.

Szintén a keleti főcsoportban vívták a Washington Capitals–Philadelphia Flyers párharc második mérkőzését, Washingtonban.

Az első meccsen a Flyers kikapott 5-4-re, most azonban egyenlíteni tudott a párharcban, miután R.J. Umberger és Jeff Carter első harmadban szerzett egy-egy góljával 2-0-ra győzött.

A nyugati főcsoportban az alapszakaszt a második helyen záró San José Sharks a két hazai meccsét egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a Calgary Flames ellen, az első idegenbeli találkozón pedig már második vereségét szenvedte el.

Nagy csatában, 4-3-ra kikaptak Joe Thornton-ék. Pedig a vendégek a második harmad után még 3-2-re vezettek. Gólokat Iginla, Langkow, Phaneuf és Nolan, illetve Clowe, Marleau és Murray szerezték. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban így a Calgary vezet 2-1-re.

NHL, RÁJÁTSZÁS

EREDMÉNYEK
Boston Bruins–Montreal Canadiens 2–1 – h.u.
A párharc állása: 2-1, a Canadiens javára.
New York Rangers–New Jersey Devils 3–4 – h. u.
A párharc állása: 2–1, a Rangers javára.
Washington Capitals–Philadelphia Flyers 0–2
A párharc állása 1-1.
Calgary Flames–San José Sharks 4–3
A párharc állása: 2–1, a Flames javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik