Megjött az Alba Volán, de nehezen hozta a kötelezőt a Miskolc ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.15. 20:20
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság alapszakaszában tipikus alsóházi rangadót játszottak, legalábbis a tabella szerint, hiszen az utolsó helyen álló Alba Volán az utolsó előtti Miskolcot fogadta. Az osztrák bajnokságban már letudta szereplését a fehérvári együttes, így az első keretből tízen léptek jégre ezúttal a magyar bajnokságban, de a miskolciak elleni kötelezőt nehezen sikerült hozniuk.
Toni Sihvonen duplája győzelmet ért az Alba Volánnak
Mirkó István
Toni Sihvonen duplája győzelmet ért az Alba Volánnak
Toni Sihvonen duplája győzelmet ért az Alba Volánnak
Mirkó István
Toni Sihvonen duplája győzelmet ért az Alba Volánnak

Pedig fehérvári szempontból több mint ígéretesen indult a találkozó, hiszen 1:28-nál Kangyal Balázs máris a házigazdáknak szerzett előnyt. A harmad közepén azonban hiába játszott többször is előnyben a hazai gárda - egy percig kettős is volt a fór -, nem tudta előnyét növelni.

Erre csak azt követően került sor, hogy náluk volt a kiállított játékos: létszámhátrányban Toni Sihvonen talált be a miskolciak kapujába.

Ilyen visszafogott kezdés után a második harmad még nehezebbre sikerült, hiszen hiába a hazai mezőfölény, ha az meddő, a vendégek kihúzták 0-0-lal a játékrészt. Pedig nagyon várták a fehérvári nézők a helyi menőket a magyar bajnokságba, hogy az osztrák ligában megerősödve meg sem állnak a címvédésig. Ehhez képest elsőre a Miskolccal alig bírtak: az ütőt kiküldeni önmagában itt is kevés…

A záró rész közepén egy távoli lövéssel aztán meglepetésre még szépítettek is a vendégek - Urbán Péter volt a gólszerző -, és bár a még nagyobb meglepetéstől nagyon távol állt a Miskolc, a mérkőzés kezdett kellemetlenné válni a fehérváriak számára.

A győzelmet az 57. percben Sihvonen biztosította be végül, aki egy emberelőnyös szituációt váltott gólra. Az Alba Volán szezonbeli ötödik győzelmének köszönhetően megelőzte a tabellán a Miskolcot.

A Dab.Extra.hu együttese kétgólos győzelmet aratott Újpesten. Újabb sikerükkel az újvárosiak a tabellán két pontra megközelítették a listavezető HC Csíkszereda együttesét, a lila-fehérek tizenegyedik vereségüket gyűjtötték be.

A mérkőzés kiegyenlített első harmaddal indult, az első gólra azonban a 17. percig várni kellett: akkor emberelőnyös szituációban az Újpest szerzett vezetést.

Nem sokáig késett a vendégek válasza, akik a 18. percben mindjárt kétszer is mattolták Gonda Kamilt - előbb Erdősi Péter, majd 12 másodperccel később a szintén rutinos Peterdi Imre lőtt gólt -, így a harmad végén már az újvárosiaknál volt a minimális előny. Gonda helyére pedig Matus Palko érkezett a hazai kapuba.

A második játékrészben a Dunaújváros egyértelműen ráerőltette akaratát az újpestiekre, és egy emberelőnyt gólra váltva még növelni is tudták előnyüket a vendégek, hogy hét perccel később negyedik góljukkal lényegében már a találkozó is idejekorán eldőljön.

A végére még egy szépítő hazai találat maradt, azt Anton Lezo emberhátrányban szerezte, ez azonban aligha vigasztalta az újpestieket.

ÉLVONALBELI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ:

ALBA VOLÁN - MISKOLCI JEGESMEDVÉK JSE 3–1 (2–0, 0–0, 1–1)
Székesfehérvár, 200 néző. V: Árkovics, Gebei, Stadler, Márkus
ALBA VOLÁN: Becze - Somogyi (1), SIHVONEN 2, Kiss-Juhász, Rajz A.(1), Sofron, Barabás, Németh Á., Allen, Horváth A. (1), Feil A., Ocskay (1), Horváth D., Gröschl (1), Kangyal 1, Borostyán, Ftorek, Szűcs. Edző: Kóger István
MISKOLC: Pál - Budai, Láda P. (1), Popovics, Lukács, Kállai, Egri, Vorobel, Láda B., Kis A., Csaba, Karcák, Hornak, Nagy G., Dányi, Urbán 1, Béres (1), Sike, Kocsis, Duschek (kapus). Edző: Jan Faith
Kiállítások: 10 perc, ill. 16 perc+10 perc fegyelmi (Hornak)
MESTERMÉRLEG
Kóger István: Nehéz meccs volt, a Miskolc zártnak védekezett. Úgy érzem, jobbak voltunk, sajnos a gólokkal adósak maradtunk.
Jan Faith: A csapat teljesítményével elégedettek is lehetnék, ha nem lettek volna megint elkerülhető hibáink, amelyekből gólokat kaptunk. Két gólt is emberhátrányból kaptunk, ezekért kár. A kezdőkapusunk rossz napot fogott ki, szerencsére a helyette beállt kapus be tudott mutatni egypár bravúrt.

ÚJPESTI TE - DAB-EXTRA.HU 2–4 (1–2, 0–2, 1–0)
Megyeri út, 500 néző. V: Németh M., Halassy
ÚJPEST: Gonda – SKORVANEK, Szajbert K., ZLOCHA 1 (1), Lezo 1 (1), Stastny, Matula (1), Senko, Szajbert P., Voskar, Dubek, Hetler, Rencz, Berta, Mracka, Borbás, Strausz, Marko, Palko (kapus). Edző: Ivan Dornic. Edző: Baróti Zsolt
DUNAÚJVÁROS: Ferjo – Sekula, Jobb, Klacansky 1 (1), Foltin, Peterdi 1 (1), Hegyi, BORSOS 1, Szilassy (1), Orsó (1), Lencsés, Erdélyi, Azari, GALANISZ, Magosi, Pozsgai, Hüffner, Kiss Á. (1), ERDŐSI 1 (1), Mestyán. Vezetőedző: Vladimir Matejov
Kiállítások: 28 perc+10 perc fegyelmi (Dubek), ill. 14 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik