Háromszor szerzett vezetést az FTC, a Medvék kétszer egyenlítettek

Vágólapra másolva!
2008.01.25. 20:34
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság alapszakaszában a Ferencváros Miskolcon aratott egygólos győzelmet. A fővárosiak Jánosi Csaba góljaival kétszer is megszerezték a vezetést, de a házigazdák kétszer egyenlítettek. A győztes találatot aztán Hoffmann Attila 59:34-nél ütötte be, remek egyéni akció végén. A ferencvárosiak legjobbja a kapus, Sájevics András volt. A mérkőzés azért vonul be azonban a sportág történelem könyvébe, mert a nemzetközi ajánlást elfogadva először működött közre négy játékvezető.
A vendégek és a mérkőzés legjobbja Sájevics András volt
Farkas József
A vendégek és a mérkőzés legjobbja Sájevics András volt
A vendégek és a mérkőzés legjobbja Sájevics András volt
Farkas József
A vendégek és a mérkőzés legjobbja Sájevics András volt

A temérdek kiállítást hozó összecsapás - a Miskolc 41, az FTC 36 percet gyűjtött össze a találkozón - első helyzete a vendégeké volt, amelyre egy perccel később a hazaiak egy távoli lökettel válaszoltak.

Az első fór viszont a miskolciaké, de jóformán helyzetig sem jutnak. Aztán a vendégek játszhattak háromszor is emberelőnyben és dolgoztak ki gólveszéllyel kecsegtető helyzetet, de nem sikerült előnyt szerezniük. A vendéglátók a harmad közepén előnyben játszhattak volna, de tizennégy másodpercnyi játék alatt két miskolci is büntetést kapott, így lett a plusz egyből mínusz egy.

A második harmad hazai fórral, de vendéggóllal indult. Az akkor már kiegészült ferencvárosiak részéről Nyerges Lajos cselezte le magát a balszélen majdnem a palánkig, majd középre, visszakanyarított korongját Jánosi Csaba vágta kapásból Pál Szabolcs kapujába.

Gyakorlatilag alig van fönt a jégen öt az öt ellen, így folyamatosa játékról nehéz beszélni. Amelyik csapat hátrányban volt, az tulajdonképpen a védekezésre koncentrált. A hazai közel jártak az egyenlítéshez, de Sájevics addigra igencsak bevédte magát.

Tényleg szinte véletlenül éppen egyenlő volt a létszám, amikor Stefan Rusnak egyéni akció végén mégiscsak egyenlíteni tudott.

Erre kiegyenlített játékot követően, majd’ tíz perccel később feleltek meg a vendégek: Jánosi viharzott be a hazai harmadba a jobbszélen, majd a kapu közelébe érve lelassított és visszazáró védője takarásában köténygólt lőtt.

Az 53. perc közepén túlzottan keményen védte kapuját a Ferencváros - még Sájevics is beleszaladt bottal szúrásért tíz perces fegyelmibe -, így két percet kettős, majd újabb két percet sima emberelőnyben játszhattak a vendégek. Már 3:51 perc telt el, amikor gólra váltották a lehetőséget: egy sakk-mattig kijátszott akció végén Béres Roland közelről volt eredményes.

Nagy volt a hazai öröm, de a zárás is tartogatott eseményeket. Előbb még Láda Balázs keresztezte le a kapura törő Jánosit a miskolci kapu előtt, mozdulatát túl durvának találták a játékvezetők, akik végleges fegyelmivel büntették a hazai védőt.

Másfél perccel a találkozó vége előtt még egy páros kiállítás is becsúszott, mígnem amikor már mindenki a végső dudaszót várta volna, Hoffmann Attila gondolta úgy: ne legyen túlórázás.

A ferencvárosiak csapatkapitánya a balszélen cselezte be magát az alapvonalig, majd éles szögből kapura lőtt-emelt, a korong végül kis szerencsével a miskolci kapuban kötött ki.

Ez a parádés egyéni megmozdulás három pontot ért a zöld-fehéreknek, akik így tizedszer nyertek a szezonban, már másodszor Miskolcon. A Jegesmedvék 25. vereségüket szenvedték el.

A pénteki nap másik ob I-s, jégkorong élvonalbeli összecsapásán az Újpest hiába vezetett három góllal, végül csak a szétlövésben tudott nyerni Székesfehérváron.

A nyolcadik perc közepén Fodor Szabolcs révén még vezetést szereztek a hazaiak, de egy perccel később Anton Lezo kiegyenlített. A második harmad elején Vladimir Dubek már a lilákat juttatta előnyhöz, Daniel Mracka pedig emberhátrányból is eredményes tudott lenni a 46. percben.

A kapott találat megviselhette a hazaiakat, mert Szirányi Bence az 51. percben négyre növelte csapat góljainak a számát, a két együttes közötti különbséget pedig háromra.

A fehérváriak azonban nagy hajrát vágtak ki: Matic Kralj kettőre, Fodor pedig egyre csökkentette a hátrányt: mindkét hazai találat emberhátrányból született!

A lendületbe jött fehérváriak Sofron István találatával az 59. percben már egyenlítettek.

A hosszabbítás öt perce nem hozott döntést, így a végszó a büntetőkre maradt. A szétlövést végül a lila-fehérek nyerték, a tizennegyedik (!) sorozatot követően.

OB I, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ:

MISKOLCI JEGESMEDVÉK - FTC-ÉRSEKÚJVÁR 2–3 (0–0, 0–1, 2–2)
Miskolc, 900 néző. V: Kincses, dr. Nyeste, Nagy A., Németh
MISKOLC: Pál Sz. – Láda B., Urbán, Hornyák, BÉRES 1, Kocsis, Vorobel, Kis A., Nagy G., Sike, Popovics, Budai, Láda P., EGRI, KARCSÁK, RUSZNYÁK 1, Lukács, Kállai, Csaba M., Dányi. Edző: Jan Faith
FTC: SÁJEVICS – HOFFMANN 1, Székely Mádai (1), Nagy L., FEGYASEV, Búzás, Bontovics, Schellin, Krisztu, KISS G., Serdült, Kling, JÁNOSI 2, Vígh, Nyerges (1), Szappanos, Fekecs, Simon, Molnár Á. Edző: Pindák László
Kiállítások: 21 perc + végleges fegyelmi (Láda B.), ill. 24 perc + 10 perc fegyelmi (Molnár Á.)
MESTERMÉRLEG
Jan Faith: Nagyon jó meccs volt. Kiegyenlített csatát vívtunk, de ahogy a mondás tartja, minden rossz, ha a vége rossz. Sajnálom, hogy potyagóllal veszítettünk. Negyven lövésből csak kétszer találtunk a kapuba, s ez bizony kevés.
Pindák László: Gratulálok a fiúknak! Nehéz meccs volt, amelyen megmutatkozott, hogy egységes csapat vagyunk. Kevés játékosunk van, ezért kétszeresen is küzdenünk kell.

ALBA VOLÁN SC - UTE 4-5-büntetőkkel (1-1, 0-1, 3-2, 0-0, 0-1)
Székesfehérvár, 250 néző, V.: Halassy, Kovács B., Baross
Alba Volán: Hetényi – Ozsváth, Borostyán (1), SOFRON 1 (1), Németh Á., Feil A., Maklári, Horváth D., Benk 1, Kralj 1, FODOR 1 (2), Somogyi, BARABÁS (1), Németh P., Tóth A., Vaszjunyin (2), Roczanov, Balogh B., Szűcs, Rajz A. Edző: Kóger István
UTE: Palko – SKROVANEK (1), Senko, LEZO 2, Stastny (1), Zlocha, Cop (1), Szajbert K., Voskar (1), DUBEK 1, Szajbert P. (1), Hetler, Mocek, Borbás, Mracka 1, BERTA (2), Rencz, Szirányi 1, Papp V., Markó, Matula. Edző: Ivan Dornic
Kiállítások: 20 perc, ill. 22 perc + 10 perc fegyelmi (Skrovanek)
MESTERMÉRLEG
Kóger István: Nem játszottunk szépen, a csapat küzdőszellemét és harcosságát dicséret illeti, úgy érzem, feltétlenül rászolgáltunk az egy pontra. Azt viszont sajnálom, hogy a büntetőlövésekben nem voltunk eredményesebbek.
Ivan Dornic: A mérkőzés hatvan percig tart, ezt játékosaim nem vették figyelembe. Az a csapat, amely egy négyről is fel tudott állni, megérdemli az egy pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik