Hét gólt ütött és egyet sem kapott a Predators Los Angelesben

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 08:00
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 92. játéknapján tizenegy mérkőzést rendeztek meg. A tizenegy vendéglátó csapat közül mindösszesen kettő - a Detroit és a St. Louis - tudott hatvan perc alatt ellenfele fölé kerekedni, egy csak a hosszabbításban - Montreal -, további kettő - a Vancouver és a NJ Devils - a szétlövésben nyert. Hat mérkőzésen viszont vendéggyőzelem született. Utóbbiak közül első helyen kell említenünk a Nashville sikerét, hiszen a félelmetesen bekezdő Predators Los Angelesben feltörölte a jeget a Kings csapatával.
Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins, balra) forgatja meg Jassen Cullimore-t (Florida Panthers, jobbra)
Reuters
Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins, balra) forgatja meg Jassen Cullimore-t (Florida Panthers, jobbra)
Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins, balra) forgatja meg Jassen Cullimore-t (Florida Panthers, jobbra)
Reuters
Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins, balra) forgatja meg Jassen Cullimore-t (Florida Panthers, jobbra)

És még azt sem mondhatták a Los Angeles-iek, hogy az ellenfél egy-két meghatározó játékosának nagyon kijött a lépés, hiszen a hét gólt hét különböző játékos szerezte. Az első vendéggól 5:25-nél esett, hogy 1:15 perccel később már háromgólos legyen a Predators előnye.

Chris Mason 28 lövést hárított és kapott gól nélkül tudta le a találkozót, ugyanezt a túloldalon bevetésre került két kollégája közül egyik sem mondhatta el magáról. A kezdőkapus, Jason LaBarbera 3/7-nél a 6:40 percben cserét kapott, az őt váltó J-Sebastien Aubin 4/22-vel zárt.

A vendégek mindössze egyetlen lövéssel küldtek többet az ellenfél kapujára, mint a hazaiak, mégis micsoda különbség.

A Vancouver-NY Islanders találkozó 2-2 után csak a szétlövésben dőlt el: a hatodik párt követően a hazaiak 2-1-re nyerték a büntetőzést.

A második harmadban kevesebb mint hat perc alatt lőtt három góljával verte a Phoenix a Calgaryban 56 percig gólképtelen hazaiakat.

A St. Louis az utolsó harmadban négy gólt rámolt be az ellenfél kapuját mindössze 18-szor célba vevő Columbusnak.

A ligaelső Detroit Pavel Dacjuk egy szem árva góljával verte hazai pályán a cseppet sem félelmetes Coloradót. A detroitiak eredménysora parádés: legutóbbi 21 mérkőzésükből 18-t megnyertek.

A Red Wings rutinos kapusa, a cseh Dominik Hasek ezúttal is kapott gól nélkül zárt - 19 alkalommal tették próbára -, ez NHL-pályafutása 79. shutoutja volt, de a szezonban is már háromnál jár. A január 29-én már 43. születésnapját ünneplő játékos immár 134:13 percet tudott le kapott gól nélkül.

Gólt szerzett és gólpasszt adott, ismét a mezőny legjobbja lett Sidney Crosby a Floridában kétgólos győzelmet arató Pittsburgh fiatal klasszisa. A sikerhez azért kellettek persze a társak is, elsősorban a 27 lövést hárító Ty Conklin.

A második harmadban a Pingvinek szinte egykapuztak, átlagban percenként kapta a lövéséket Tomas Vokoun, majd három bekapott gól után átadta a helyét cseréjének.

A Montreal 3-3-t hozó hatvan perc után Guillaume Latendresse 63:18-nál lőtt góljával fektette két vállra a Chicagót.

Hiába szerzett vezetést hazai pályán az Atlanta, a Philadelphia a második felvonásban tizenkét lövésből négy gólt szerzett, így végül simán nyert.

Jaromir Jagr révén hiába szerzett vezetést a Rangers a Madison Square Gardenben, a Tampa Bay négy akciógóllal válaszolt ellenfelének. A hazaiak két emberelőnyös góllal izgalmassá tették a hajrát, de három másodperccel a vége előtt a vendégek egy üres kapus góllal bebiztosították győzelmüket.

Jason Pominville góljával az 59. percben mentette túlóra a mérkőzést a Buffalo, de gólnélküli hosszabbítás után a szétlövést 2-1-re a New Jersey nyerte.

Eric Staal második harmad végén szerzett gólja a győzelmet jelentette Bostonban a Carolinának, a Hurricanes kapusa, Cam Ward 19 lövést hárítva shutoutttal zárt. A hálóőr, aki a mérkőzés után az előtte remekül védekező társak munkáját emelte ki, a szezonban harmadszor maradt góltalan.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 92. JÁTÉKNAP:
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 0-1
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 2-1-büntetőkkel
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 3-5
Atlanta Thrashers - Philadelphia Flyers 1-4
Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 4-3-h.u.
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 1-3
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 1-0
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 6-1
Calgary Flames - Phoenix Coyotes 1-3
Vancouver Canucks - New York Islanders 3-2-büntetőkkel
Los Angeles Kings - Nashville Predators 0-7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik