A NY Rangers a Pingvineket, a Vancouver az Ördögöket döngölte jégbe

Vágólapra másolva!
2007.12.19. 08:13
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 73. játéknapján igazi nagyüzem volt, hiszen a liga 22 együttese is jégre lépett. Sok köszönet azonban nem volt a Pittsburgh- és a New Jersey-szurkolók számára, hiszen a kedvenceket idegenben lenullázták. A NY Rangers a Pingvineket verte néggyel, a Vancouver az Ördgöket öttel úgy, hogy a győztesek még gólt sem kaptak. Túlórában nyert a Carolina a Torontó ellen, büntetőkkel verte a Dallas Stars vendéglátóját, az Edmontont. A Minnesota 0-2-ről nyert meccset a záró harmadban lőtt három góljával.
Marty Turco (Dallas Stars, jobbra) állja útját Patrick Thoresen (Edmonton Oilers) próbálkozásának
Reuters
Marty Turco (Dallas Stars, jobbra) állja útját Patrick Thoresen (Edmonton Oilers) próbálkozásának
Marty Turco (Dallas Stars, jobbra) állja útját Patrick Thoresen (Edmonton Oilers) próbálkozásának
Reuters
Marty Turco (Dallas Stars, jobbra) állja útját Patrick Thoresen (Edmonton Oilers) próbálkozásának

Gomez két góljával, Straka gól-gólpasszával és Rozsival három asszisztjával döntő érdemeket szerzett a Rangers sikerében, de győzelmüket leginkább a szárnyaszegett Pingvineknek köszönhetik. A Pittsburgh az első harmadban három alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, és ezt a siralmas produktumot a következő felvonásban még alul is tudták múlni.

A hazai kapuban álló Henrik Lundqvistnek ez nem jelentett megoldhatatlan feladatot, miként a záró felvonás 13 lövése sem. Hol voltak Pingvinek az első két harmadban?

Hiába vezetett a Flyers Philadelphiában a 38. perc elejéig - akkor 2-0- volt a hazaiak előnye -, a Prérifarkasok a második harmad végén egyenlítettek, majd a 47. percben a győztes találatok is bevitték.

Ennél is látványosabb volt a Carolina feltámadása a Toronto ellen. A Maple Leafs egészen az 58:35 percig vezetett, de akkor a vendéglátók előbb szépíttek, majd 58 másodperccel később már ki is egyenlítettek. A hazai lendület aztán kitartott a túlórára is, amelyben Scott Walker 64:27-nél szerzett gólja a Carolina sikerét jelentette.

Simán, négy góllal verte az Atlanta hazai jégen a Tampa Bayt: az első harmadban Johan Holmqvist kilenc lövésből beszedett hármat, számára ez cserét jelentett, csapata számára pedig azt, hogy ez a mérkőzés elment.

Hiába lőtt a montreali Andrej Markov két gólt a Floridának, micsoda skandalum, a déli csapat egy góllal nyert Kanadában.

Az első és a második felvonást is 1-0-ra nyerte a Nashville a Minnesota vendégeként, az addig húsz lövésből gólképtelen hazaiak a végére megtáltosodtak: három találatukkal megfordították az állást, győztes góljukat az 59. perc végén szerezték.

Az első harmad 1-1-s állását követően a hátralévő két játékrészben és a hosszabbításban sem esett gól az Edmonton és a Dallas párharcában - Marty Turco (Dallas) 33, Dwayne Roloson (Edmonton) 35 lövést védett -, a büntetőpárbajt aztán a Stars Szergej Zubov góljával 1-0-ra nyerte.

Csúnya vereségbe szaladt bele a Devils a Vancouver vendégeként, a Canucks kapusa, Roberto Luongo 32 lövést védett.

A bajnokcsapat, az Anaheim mindössze 16 alkalommal lőtt kapura, de ez is elég volt a győzelemhez a San Jose otthonában, mert két gól is összehoztak ebből a szerény próbálkozásból, illetve a vendéglátók húsz lövését kivétel nélkül fogta Jean-Sebastien Giguere.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 73. JÁTÉKNAP:
Boston Bruins - Ottawa Senators 2-3
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4-0
Philadelphia Flyers - Phoenix Coyotes 2-3
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 3-2-h.u.
Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning 6-2
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 1-3
Montreal Canadiens - Florida Panthers 2-3
Minnesota Wild - Nashville Predators 3-2
Edmonton Oilers - Dallas Stars 1-2-büntetőkkel
Vancouver Canucks - New Jersey Devils 5-0
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 0-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik