Az Anaheim csak a büntetőkkel bizonyult jobbnak az LA Kingsnél

Vágólapra másolva!
2007.11.14. 08:00
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 39. játéknapján a címvédő Anaheim csak büntetőkkel verte az LA Kings csapatát. A keddi öt mérkőzésen kivétel nélkül szoros végeredményeket hozott, hiszen a már említett, szétlövéssel eldőlt találkozón kívül csak a hosszabbításban nyert az Atlanta a Florida, a Montreal a Toronto ellen, míg a St. Louis-Detroit, Calgary-Minnesota összecsapásokon egy-egy gól döntött.
Carey Price (Montreal, balra) védő Jason Blake (Toronto, középen) lövését, Andrej Markov (Montreal, jobbra) biztosít
Carey Price (Montreal, balra) védő Jason Blake (Toronto, középen) lövését, Andrej Markov (Montreal, jobbra) biztosít
Carey Price (Montreal, balra) védő Jason Blake (Toronto, középen) lövését, Andrej Markov (Montreal, jobbra) biztosít
Carey Price (Montreal, balra) védő Jason Blake (Toronto, középen) lövését, Andrej Markov (Montreal, jobbra) biztosít

Kétszer is vezetett a Florida az Atlanta vendégeként, de hiába, Marian Hossa emberelőnyből 59:57-nél túlórára mentette a találkozót, majd a házigazdák egy másik légiósa, Ilja Kovalcsuk 60:25-nél a győztes találatot is megszerezte. A mérkőzés hőse az orosz klasszis volt egy góljával és két asszisztjával, a szezonban így már 15 találatnál és tíz gólpassznál jár.

Vezetett a Detroit is idegenben - Pavel Dacjuk és Daniel Cleary volt eredményes -, de a St. Louis a második negyedben alig több mint tíz perc alatt négy gólt lőve megfordította az állást - David Perron duplázott -, és otthon tartotta a pontokat. Harmadik vereségét szenvedte el a szezonban a Detroit, a St. Louis hetedszer tudott győzni.

A hazai kapuban Emmanuel Legace a második felvonásban alaposan kivette a részét a remeklésből, hiszen 17 lövést hatástalanított akkor - összesen harmincig jutott -, míg kollégája, a szebb napokat és mérkőzéseket is megélt Dominik Hasek hét lövésből kapott négy gólt, a záró részre már nem is ő korcsolyázott ki, hanem Chris Osgood.

Megdolgozott a sikerért a Montreal a Toronto vendégeként, hiszen nem kevesebb, mint negyven alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel a találkozó 60:35 perce során, a hazaiak 25 kísérletével szemben.

A vendégeknél volt az előny az első harmad végén, de Kyle Wellwood duplájával fordítottak a hazaiak, akik egy gólváltást követően a 54. perc végéig vezettek is. Akkor a Montreal Alekszej Kovaljev révén egyenlített, majd a ráadás 35. másodpercében Michael Komisarek a győztes találatot is megszerezte.

Az 44. percig Dion Phaneuf góljával 1-0-ra vezetett a Calgary hazai pályán - az első két harmadban 37 lövést védett a két kapus - a Minnesota ellen, de Mikko Koivu két találatával fordítottak a vendégek. Jarome Iginla gólja azonban egyenlítést, Kristian Huseliusé pedig a 60. perc elején győzelmet ért a Flamesnek.

Az Anaheim 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett a Kings ellen, de a vendégek nem adták olcsón magukat: Mike Cammalleri szezonbeli tizenkettedik találatával emberelőnyös szituációban az 54. perc elején egyenlítettek

Miután a túlóra összesen három(!) lövése eredménytelennek bizonyult, a büntetőkre maradt a döntés. Ott háromból két anaheimi lövés sikerek volt, és miután két LA-korongosnak sem tudott a hálóba találni, harmadik társuknak már oda sem kellett állnia a büntetőhöz.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 39. JÁTÉKNAP:
Atlanta Thrashers - Florida Panthers 3-2-h.u.
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 4-3
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3-4-h.u.
Calgary Flames - Minnesota Wild 3-2
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-3-szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik