Otthon szakadt meg az Ottawa Senators győzelmi sorozata

Vágólapra másolva!
2007.10.12. 08:52
Öt győzelem után kapott ki az Ottawa Senators az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) kilencedik játéknapján. A kanadaiakat a Carolina Hurricanes győzte le. Továbbra is győzelem nélkül áll az Atlanta Thrashers.
A negyedik Carolina-gólt szerzi Erik Cole
Reuters
A negyedik Carolina-gólt szerzi Erik Cole
A negyedik Carolina-gólt szerzi Erik Cole
Reuters
A negyedik Carolina-gólt szerzi Erik Cole

Nagyon jól sikerült a szezon kezdete az Ottawa Senators együttesének, hiszen az első öt mérkőzésüket egyaránt megnyerték.

A kanadai csapat szurkolói nem vártak mást a Carolina Hurricanes elleni hazai meccsen sem, ám ezúttal csalódniuk kellett.

Az előző szezonban a rájátszásról lemaradó Hurricanes csapatában Erik Cole kétszer is eredményes, Chad Larose kiosztott három gólpasszt, és végül a vendégcsapat 5-3-ra megnyerte a meccset.

David Heatley hiába szerezte meg ötödik gólját is a szezonban, a kanadaiak nem tudták megismételni 2005/06-os teljesítményüket, amikor hat győzelemmel nyitottak.

Két vereség után megszerezte első szezonbeli győzelmét a Buffalo. A Sabres áldozata az Atlanta volt, amely továbbra is nyeretlen, és ez volt a negyedik veresége.

A szezon első két meccsén összesen kilenc gólt beszedő Ryan Millerre ezúttal nem lehetett panasz, hiszen 20 lövést is védett, Tim Connolly és Brian Campbell pedig egy-egy gólja mellett, két-két gólpasszt is kiosztott.

A hazai csapat jól használta ki emberelőnyeit, hiszen az első játékrészben mindhárom gólját ilyen szituációból szerezte.

Nagy verésbe szaladt bele a New York Islanders is. A meccsen a torontói Mats Sundin megszerezte 390. gólját és 917. pontját NHL-pályafutása során, ezzel megdöntötte Darryl Sitter rekordját mindkét kategóriában. A Maple Leafs gárdájának szüksége is volt a sikerre, hiszen a hét elején a Carolina 7-1-re verte őket.

Megszerezte első győzelmét a Florida is, amelynek kapujában Tomas Vokoun 29 lövést hárított.

NHL, ALAPSZAKASZ

9. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres Atlanta Thrashers 6-0
Toronto Maple Leafs New York Islanders 8-1
Ottawa Senators Carolina Hurricanes 3-5
Florida Panthers New Jersey Devils 3-0
Nashville Predators Phoenix Coyotes 3-6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik