Jégkorong: nyolcadszor is Jaromir Jagr lett az év legjobbja hazájában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.08.19. 11:10
Jaromir Jagr (képünkön), az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt New York Rangers, valamint a válogatott csatára és gólzsákja lett a 2006/2007-es évad legjobb jégkorongozója Csehországban.
A győztesnek járó, immár 39. alkalommal kiosztott Arany Hokibotot szombaton este nyújtották át Jagrnak ünnepélyes keretek között, a nyugat-csehországi Karlovy Varyban.

Az Arany Hokibot sorsáról évente mintegy félezer edző, újságíró és szakértő helyszínen leadott szavazata alapján döntenek. Jagr az egyetlen cseh jégkorongozó, aki sorozatban háromszor (2005, 2006, 2007) is képes volt ezt a nagy elismerésnek tekintett díjat elhódítani. Dominik Hasek, a Kanadában Terminátornak elkeresztelt kapus két ízben is kétszer egymás után szerezte meg a trófeát.

A győztes Jaromir Jagr az idén 486 pontot kapott; a második helyen Dominik Hasek (Detroit Red Wings), míg a harmadikon Martin Straka (New York Rangers) végzett 355, illetve 286 ponttal.

Az Arany Hokibot díjat a hatvanas évek végén alapította a Gól című cseh sporthetilap, s első ízben 1969-ben osztották ki. Az ankéton eddig a legtöbb győzelmet Jaromir Jagr (8), Dominik Hasek (5) és Vladimír Martinec (4) könyvelhette el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik