Erősített a Rangers: Scott Gomez és Chris Drury is „parkőr” lett

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 12:11
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Rangers leigazolta Scott Gomezt a New Jersey Devils csapatától, valamint Chris Druryt a Buffalo Sabrestől. Előbbi játékos hét, míg utóbbi ötéves szerződést kötött új kenyéradójával.
Scott Gomez és Chris Drury (jobbra) tavaly még egymás ellen küzdött
Scott Gomez és Chris Drury (jobbra) tavaly még egymás ellen küzdött
Scott Gomez és Chris Drury (jobbra) tavaly még egymás ellen küzdött
Scott Gomez és Chris Drury (jobbra) tavaly még egymás ellen küzdött
Pár órával az átigazolási szezon megkezdése után, máris erősített a Keleti főcsoportban szereplő New York Rangers. Két remek kvalitásokkal rendelkező center döntött úgy, hogy a jövőben a "parkőröknél" fog korongozni.

A New Jersey Devilstől érkező Gomez hétéves szerződést kötött a Rangers csapatával, amely ez idő alatt 51,5 millió dollárt utal át a játékos számlájára, ebből 10 milliót az elkövetkező szezonban. Az elmúlt szezonban 13 gólt szerző és 47 gólpasszt jegyző jégkorongozóra valószínűleg Brendan Shanahan oldalán a második sorban számít majd Tom Renney vezetőedző.

Drury, aki a Buffalótól érkezett, ötéves kontraktust látott el kézjegyével, mely szerint az elkövetkező fél évtized alatt 35,25 millió dollár üti majd a markát. Az első idényében a játékos ebből 7,1 milliót kap meg. A harmincéves hokis Michael Nylander távozása után nem kisebb sztár mellett játszhat majd a Rangers első sorában, mint Jaromir Jagr.

"Ez nagyon izgalmas. Mindkét játékost a igazi klasszisnak tartjuk, és soha nem reméltük, hogy mindkettőt meg tudjuk szerezni" - értékelte az igazolásokat a klub általános igazgatója, Glen Shater.

A Rangers a 2006/2007-es szezonban a Keleti főcsoport hatodik helyén zárt az alapszakaszban. Majd miután a rájátszás első körében sima 4-0-val búcsúztatták az Atlanta Thrasherst, a főcsoport elődöntőjében pont Drury előző csapata, a Buffalo megálljt parancsolt nekik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik