A Detroit Red Wings és a New Jersey Devils is főcsoport-elődöntős

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 08:49
Már csak egy hely kiadó a főcsoport-elődöntőben az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután hétfőre virradóra a Detroit és a New Jersey is kiharcolta a továbbjutást. A Red Wings kétszeri hosszabbítás után győzte le 2-1-re a Calgaryt a két együttes hatodik meccsén, míg a Devils szintén a hatodik összecsapáson nyert 3-2-re a Tampa Bay ellen.
Johan Franzen ünnepli a párharcot eldöntő gólját Calgaryban
Reuters
Johan Franzen ünnepli a párharcot eldöntő gólját Calgaryban
Johan Franzen ünnepli a párharcot eldöntő gólját Calgaryban
Reuters
Johan Franzen ünnepli a párharcot eldöntő gólját Calgaryban

Szavazás

Melyik csapat nyeri 2007-ben a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
Calgaryban Johan Franzen a második hosszabbításban talált be Miikka Kiprusoff kapujába, s ezzel továbblőtte együttesét a főcsoport-elődöntőbe.

A nyugaton első kiemeltként a rájátszásba jutó michigani együttes vagy az alapszakaszbeli eredménye alapján a 6-os sorszámot kapó Dallasszal vagy pedig az ötödik San Joséval játszik majd a következő fordulóban.

Előbbi forgatókönyv lép életbe akkor, ha a Dallas magyar idő szerint kedd hajnalban legyőzi a Vancouvert a két gárda hetedik, mindent eldöntő találkozóján, ha viszont a Canucks a továbbjutó, akkor a Red Wingsnek a Sharks jut ellenfélül.

Visszatérve Calgaryba, Johan Franzen Niklas Lindström passzával iramodott meg a kapu felé, és 4:23-nál bevágta a pakkot a hálóba.

A rendes játékidőben nagy taktikai csata folyt, az első harmadban nem született gól. Aztán a második 20 perc elején Jarome Iginla szerezte meg a vezetést, de a Wings 16:53-nál, azaz valamivel több mint három perccel e szakasz vége előtt, Robert Lang révén egyenlített.

A harmadik periódus nem hozott újabb gólt, sőt az első ráadás sem, majd a második túlórában következett Franzen már leírt gólja.

Az első hosszabbításban egyebként a Flamesnek megvolt a lehetősége arra, hogy megnyerje a meccset, de David Moss emberelőnyben kapura küldött jó lövését Dominik Hasek „kifejelte”, azaz a sisakjával hárított.

Miikka Kiprusoff egyébként egészen parádésan védett a kanadaiak kapujába: a finn portás összesen 55 lövést kapott, és ebből 53-at kivédett. Persze őt ez valószínűleg nem vigasztalja.

A Detroit 2006. április 3. óta először tudott nyerni Calgaryban.

Brian Gionta (középen) az előkészítőként jeleskedő Patrik Elias és Scott Gomez gratulációját fogadja
Reuters
Brian Gionta (középen) az előkészítőként jeleskedő Patrik Elias és Scott Gomez gratulációját fogadja

A New Jersey–Tampa Bay párharc is eldőlt, itt az elemzések szerint Martin Brodeur klasszisa jelentette a különbséget a két gárda között a hatodik összecsapáson.

A háromszoros Stanley-kupagyőztes kapus ezúttal 34 lövésből kettőt nem tudott védeni, míg a másik oldalon a svéd Johan Holmqvist 26 próbálkozásból kapta a három gólt.

A Devilstől Brian Gionta két gólt ütött, a Tampa Baynél Brad Richards duplázott. Más kérdés, hogy utóbbi mellé más nem tudott feliratkozni a listára, míg az „ördögöknél” második Brainként Rafalski is betalált.

A New Jersey 2-0-ra és 3-1-re is vezetett, utóbbi esetben gyakorlatilag azonnal válaszolt a Lightning szépítő találatára.

Vendég oldalon Patrik Elias mindhárom gólnál gólpasszt adott, és kettőnél Scott Gomez is előkészítő szerepet vállalt.

A végeredmény már a második harmad végére kialakult, a záró 20 percben nem született gól.

A New Jersey Devils az Ottawa Senatorsszal játszik majd főcsoport-elődöntőt, míg a másik ágon Buffalo Sabres–New York Rangers párharc lesz.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

RÁJÁTSZÁS, ELSŐ FORDULÓ:
CALGARY FLAMES–DETROIT RED WINGS 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1) – kétszeri hosszabbítás után
Gólok: Iginla (23:09 – Langkow, Stuart), ill. Lang (36:53 – Bertuzzi, Chelios), Johan Franzen (4:23, 2. hossz. – Lindström, Calder)
A párharc végeredménye: 4:2 a Detroit javára
TAMPA BAY LIGHTNING–NEW JERSEY DEVILS 2-3 (0-1, 2-2, 0-0)
Gólok: Richards (25:10, ee. – Kuba, Prospal), Richards (30:46, ee. – Kuba, Lecavalier), ill. Gionta (14:29, ee. – Elias, Rafalski), Rafalski (21:21, ee. – Elias, Gomez), Gionta (25:49 – Elias, Gomez).
A párharc végeredménye: 4:2 a New Jersey javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik