Az Anaheim már csak egy meccsre van a rájátszás második körétől

Vágólapra másolva!
2007.04.16. 09:25
Összesítésben már 3-0-ra vezet az Anaheim Ducks csapata az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság rájátszásának első körében a Minnesota ellen. A Ducks ezúttal idegenben nyert 2-1-re. A második hosszabbításos győzelmét aratta a Vancouver a Dallas ellen, és 2-1-re vezet a párharcban a Canucks.
Dany Heatley köszönti a gólszerző Daniel Alfredssont
Reuters
Dany Heatley köszönti a gólszerző Daniel Alfredssont
Dany Heatley köszönti a gólszerző Daniel Alfredssont
Reuters
Dany Heatley köszönti a gólszerző Daniel Alfredssont

Harmadszor is legyőzte az Anaheim Ducks csapata a Minnesotát, így a kacsák 3-0-ra vezetnek összetettben és csupán egy győzelem választja el őket a rájátszás második fordulójától.

Az első harmadban Andy McDonald találatával szerezte meg a vezetést a Ducks, majd a gólnélküli második felvonás után Rob Niedermayer is bevette a Wild kapuját. A hajrában Petteri Nummelin még szépített, de ez sem állhatott az Anaheim győzelmének útjába.

Idegenben nyert az Ottawa csapata a Pittsburgh Penguins ellen, így a Senators összesítésben 2-1-re vezet.

Jan Bulis (fehérben) csatája Philippe Boucherrel
Reuters
Jan Bulis (fehérben) csatája Philippe Boucherrel
A vezetést Gary Roberts szerezte meg a pingvineknek kevesebb mint egy perccel a mérkőzés kezdete után, de az első harmad végén Dean McAmmond egyenlített.

A második felvonást egyértelműen a vendégek uralták, és ezt a játékrészt 2-0-ra meg is nyerték, a csapatkapitány Daniel Alfredsson vezetésével, aki kétszer is betalált Marc-Andre Fleury kapujába.

Az utolsó húsz percben az alapszakasz ”pontkirálya”, Sidney Crosby szépített, azonban a mérkőzést ennek ellenére az Ottawa nyerte.

A második hosszabbításos győzelmét aratta a Vancouver a Dallas ellen, és 2-1-re vezet a összesítésben.

Pedig a vezetést a második harmadban a hazaiak szerezték meg Stu Barnes találatával, ám a harmadikban Jan Bulis egyenlített.

„ Amikor megszereztük az egyenlítő találatot, látszott rajtuk, hogy megijedtek – nyilatkozta Bulis a mérkőzés után. – Úgy nézett ki mintha nem a rendes játékidőben szeretnék megnyerni a meccset, mintha a hosszabbítást várták volna. Nem találták a meccs ritmusát, de szerencsére mi igen”

A győztes gólt a hosszabbítás nyolcadik percében Taylor Pyatt szerezte, amelynek köszönhetően összetettben 2-1-re vezet a Canucks.

Második hazai mérkőzését is megnyerte a Detroit csapata a Calgary Flames ellen. A Red Wings már négy perc után 2-0-ra vezetett, és a végén 3-1-re győzött. A detroitiak így összetettben 2-0-ra vezetnek a Flames ellen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS

Keleti-főcsoport
Pittsburgh Penguins Ottawa Senators 2-4
Összesítésben: 2-1 az Ottawa javára
Nyugati-főcsoport
Detroit Red Wings Calgary Flames 3-1
Összesítésben: 2-0 a Detroit javára
Minnesota Wild Ananheim Ducks 1-2
Összesítésben: 3-0 az Anaheim javára
Dallas Stars Vancouver Canucks 1-2 – hosszabbítás után
Összesítésben: 2-1 a Vancouver javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik