Nagyon mély gödörbe került az Edmonton és a Washington

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 09:32
Nagyon rossz formában van az Edmonton együttese az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). Az Oilers ezúttal Los Angelesben kapott ki, és sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el. Hasonló cipőben jár a Washington Capitals is, amely Atlantában maradt alul.
Jason Smith (Edmonton) és Jamie Lundmark (Los Angeles) verekedett össze a mérkőzés végén
Reuters
Jason Smith (Edmonton) és Jamie Lundmark (Los Angeles) verekedett össze a mérkőzés végén
Jason Smith (Edmonton) és Jamie Lundmark (Los Angeles) verekedett össze a mérkőzés végén
Reuters
Jason Smith (Edmonton) és Jamie Lundmark (Los Angeles) verekedett össze a mérkőzés végén

Két gyenge formában lévő csapat csapott össze Los Angelesben. A hazai Kings az elmúlt öt, a vendég Edmonton Oilers pedig az elmúlt hét meccsét bukta el.

Jobban kezdtek a hazaiak, és alig több mint két perc játék után már meg is szerezték a vezetést Noah Clarke révén. Clarke első gólját szerezte a szezonban, de ő volt az első Dél-Kaliforniában született játékos, aki betalált a Los Angeles Kings színeiben a klub 40 éves NHL-történelme alatt.

A folytatásban sem engedte ki a Los Angeles a kezéből a mérkőzést, és végül 5-1-re nyert. Az Edmonton továbbra is nagyon tartalékos, különböző okok miatt tíz játékos hiányzott a keretből. Ráadásul az együttes még soha nem kezdett egy hónapot ötnél több vereséggel, sőt, ezalatt a nyolc mérkőzés alatt a 22 emberelőnyből egyet sem (!) tudott kihasználni a csapat.

Szétlövés után nyert a Calgary, így három pontra megközelítette a csoport élén álló Vancouvert. A vendég St. Louis a harmadik harmadban kétgólos hátrányból ki tudott egyenlíteni, és a hosszabbítás is egyértelműen az övék volt: hatot lőttek kapura, míg a Flames egyszer sem veszélyeztetett. A kanadaiak szerencséjére Miikka Kiprusoff remekül védett, és a Blues nem tudott dönteni a hosszabbításban.

A szétlövés során Alex Tanguay és Jarome Iginla volt eredményes, ezzel nyertek a hazaiak.

Egyre közelebb áll az Atlanta, hogy története során először bejusson a rájátszásba. A Thrashers 4-2-re verte a Washingtont, így a csoport első helyén állnak. A vendégeknél hiába ütött két gólt Alekszandr Ovecskin (neki különösen jól megy idén az Atlanta ellen, hiszen a hét mérkőzésen hét gólt szerzett és hat gólpasszt osztott ki), a vereséget nem kerülhették el a fővárosiak.

A Washington az Edmontonhoz hasonlóan sorozatban nyolcadszor kapott ki.

A Phoenix Coyotes ellenben megtörte öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és 4-0-ra győzött a Philadelphia ellen. Mikael Tellqvist kapus – egy nappal azután, hogy húsz perc alatt öt gólt kapott – 24 védést bemutatva tartotta érintetlenül a hálóját.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 151. JÁTÉKNAP
Phoenix Coyotes-Philadelphia Flyers 4-0
Atlanta Thrashers-Washington Capitals 4-2
Calgary Flames-St. Louis Blues 5-4 - szétlövés után
Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 5-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik