Gerber kiválóan helyettesített

CS.N.M. CS.N.M.CS.N.M. CS.N.M.
Vágólapra másolva!
2007.02.15. 09:47
Címkék
Szétlövéssel nyert hazai pályán a Pittsburgh Penguins gárdája az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 126. játéknapján. Martin Gerber első „shutoutját” érte el a szezonban, csapata, az Ottawa Senators 4-0-ra verte a Floridát.
Martin Gerben parádézott a Panthers ellen
Reuters
Martin Gerben parádézott a Panthers ellen
Martin Gerben parádézott a Panthers ellen
Reuters
Martin Gerben parádézott a Panthers ellen

Martin Gerber kiválóan helyettesítette az eltiltott Ray Emery-t a Senators kapujában. A harminckét éves hálóőr huszonnyolc védést mutatott be, és ezzel nagyban hozzájárult csapata 4-0-s hazai győzelméhez.

A svájci kapusnak ez volt pályafutása során a hetedik „shutoutja”, és az első abból a huszonegy mérkőzésből, amióta az Ottawához szerződött a szezon előtt.

Gerber egyébként három találkozón – ezt beleértve – biztos jégre lép, hiszen Emery-t ennyi időre tiltották el a Montreal Canadiens elleni szombati meccs után, ugyanis Maxim Lapierre-t ütötte meg botjával.

A Sensnek ez volt a harmadik győzelme sorozatban és hazai pályán a legutóbbi tíz összecsapásából nyolcat megnyert.

A Pittsburgh otthon az utolsó harmad előtt hazai pályán 3-2-re vezetett a Chicago ellen, de a második szünet után St. Pierre és Ruutu találataival megfordította az állást a Blackhawks.

Jevgenyij Malkin egyenlít a Chicago ellen a harmadik harmadban
Reuters
Jevgenyij Malkin egyenlít a Chicago ellen a harmadik harmadban

A hajrához közeledve azonban jött Jevgenyij Malkin és Sidney Crosby passzát ütötte a hálóba, így a hazaiak kiharcolták a hosszabbítást.

A ráadásban nem esett újabb gól, így jöhettek a rávezetések, amelyben a Penguins együttesének Erik Christensen szerezte meg a két pontot jelentő találatot.

A Nashville otthon 5-0-ra győzte le a San Josét, köszönhetően annak, hogy az utolsó húsz percben háromszor is a Sharks kapujába talált. A Predators ezzel újra átvette a Buffalótól a vezetést a ligában, ugyanis egy ponttal vezet a Sabres előtt.

A St. Louis Blues újonca, David Backes karrierje első dupláját érte el a Colombus ellen 4-2-re megnyert mérkőzésen, míg a New Jersey sorozatban nyolcadszor győzte le a Montrealt. A Canadiensnek ez volt az ötödik veresége egymás után.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

126. játéknap
Minnesota Wild Vancouver Canucks 2-3 – hosszabbítás után
Dallas Stars Detroit Red Wings 1-3
Nashville Predators San Jose Sharks 5-0
Pittsburgh Penguins Chicago Blackhawks 5-4 – szétlövéssel
New Jersey Devils Montreal Canadiens 5-2
Ottawa Senators Florida Panthers 4-0
Colombus Blue Jackets St. Louis Blues 2-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik