Tornagyőztes a Cortina-csapat

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.11. 21:31
Körbeveréseknek köszönhetően a házigazda lengyel jégkorong-válogatott elleni 4-0-s siker egyben tornagyőzelmet ért a Pat Cortina szövetségi kapitány által irányított magyar együttesnek a toruni tornán.
Szuper Levente bravúros védéseivel stabilitást adott a magyar védelemnek
Szabó Miklós
Szuper Levente bravúros védéseivel stabilitást adott a magyar védelemnek
Szuper Levente bravúros védéseivel stabilitást adott a magyar védelemnek
Szabó Miklós
Szuper Levente bravúros védéseivel stabilitást adott a magyar védelemnek

A magyar kapitány ezúttal nem az első keretével utazott a lengyel tornára, így elsősorban azoknak a tehetséges fiataloknak kívánt bizonyítási-, illetve nemzetközi rutinszerzési lehetőséget biztosítani, akiknek erre korábban az „első sor” jelenlétével nem adódott sok alkalmuk.

A fiatalok aztán a sorozat ötéves történetének első tornagyőzelmét könyvelhették el. A végső győzelemtől korábban sem álltunk sokszor messze, de a körbeverések után a gólkülönbségek nem kedveztek nekünk. Például legutóbb is csak harmadikok lettünk, pedig ugyanúgy hat pontot szereztünk, mint a tornagyőztes szlovének. Most viszont!

Csapatunk a horvátok ellen szerény, egygólos győzelemmel nyitott, majd jött egy peches, váratlan vereség attól a Litvániától - 1-2 -, amelyet az utóbbi időben rendre vertünk. Ilyen kezdés - amely azonban nem állt messze fiatal csapatunk valós tudásától egy ilyen nemzetközi tornán - után a végén jött a csattanó!

Évad tornák száma helyezések
2002-03 4 3., 4., 3., 4.
2003-2004 4 3., 2., 3., 3.
2004-2005 1 3.
2005-2006 2 2., 3.
2006-2007 3 2., 3., 1.

A házigazda lengyeleket - akiket pedig legjobbjainkkal sem igen tudtunk megfogni - nagyszerű játékkal, négy góllal vertünk.

Az első harmadban a lengyel kapus rövid indítását Galanisz csípte el, majd Hoffmann közvetítésével Jánosihoz került a korong, aki emberelőnyben gólelőnyt is szerzett csapatunknak.

Négy perccel később Lencsés a harmadvonalról bombázott a hazai kapuba.

A második felvonásban remek akció végén Hoffmann kotort be a kapus alatt egy korongot, így a záró harmadnak már úgy futhattunk neki: akár tornagyőztesek is lehetünk. Ehhez három góllal kellett nyernünk.

Említsük meg védekezésünket is, hiszen Szuper ezúttal is bravúrok sorát mutatta be, de dicsérhetők a több emberhátrányt kivédekező mezőnyjátékosok is, akik sokat korcsolyázva nem engedték kibontakozni a hazai akciókat.

A mérkőzés utolsó pillanataiban a lengyelek kapusukat is lehozták, hogy a szépítő találatot megszerezzék, ez egyben számukra jelentett volna tornagyőzelmet. Gólt viszont a magyar együttes szerzett, Kovács Csaba üres kapus góllal állította be a végeredményt.

EUROCHALLENGE-TORNA, TORUN

3. forduló:
LENGYELORSZÁG - MAGYARORSZÁG 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)
Torun, 2000 néző. Vezette: Nyeste (magyar), Smura, Roemisch (lengyelek)
LENGYELORSZÁG: Radziszewki – Gonera, Klys, Urbanowicz, ZAPALA, CZERKAWSKI, Csorich, Piekarski, Wolkowicz, Slabon, Sarnik, Labryga, Rompkowski, Jaros, Kowalkowa, Lopuski, Dutka, Koseda, Drzewiecki, Malasinski, Dolega. Szövetségi kapitány: Rudolf Rohacek
MAGYARORSZÁG: SZUPER – SVASZNEK, Ennaffati, HOLECZY, Majoross, Azari, Tőkési, LENCSÉS 1, Kiss Á. KOVÁCS CS. 1, Vaszjunyin (1), Jobb, Erdélyi, Szajbert P. (1), Borbás, PETERDI (2), Szirányi, GALANISZ (2), Berta, HOFFMANN 1 (1), JÁNOSI 1 (1). Szövetségi kapitány: Pat Cortina
Kiállítások: 12 ill. 8 perc
A játéknap másik mérkőzésén: Litvánia–Horvátország 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik