Ördögi győzelem Washingtonban

Vágólapra másolva!
2006.12.23. 12:30
Zömmel hazai győzelmek születtek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján. A Carolina, a Columbus, a Detroit és a Chicago otthon vívta ki a sikert, míg a New Jersey idegenben fektette két vállra a Washington csapatát.
Nem kímélték egymást a játékosok Chicagóban.
Nem kímélték egymást a játékosok Chicagóban.
Nem kímélték egymást a játékosok Chicagóban.
Nem kímélték egymást a játékosok Chicagóban.

NHL ALAPSZAKASZ

  • Washington Capitals-New Jersey Devils 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)
  • Carolina Hurricanes-New York Islanders 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
  • Columbus Blue Jackets-Vancouver Canucks 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)
  • Detroit Red Wings-Minnesota Wild 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
  • Chicago Blackhawks-Toronto Maple Leafs 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Az első játékrészben nem bírtak egymással a csapatok Washingtonban, pedig a vendégek kezdőcsapatába 12 kihagyott meccs után most tért vissza az eddig vállsérüléssel bajlódó Cam Janssen.

A gólgyártás csak a második periódusban kezdődött, elsőnek Travis Zajac talált emberelőnyből Brent Johnson hálójába, erre azonban pár perc múlva Chris Clark még felelni tudott, így a hazaiak – utoljára a mérkőzésen – kiegyenlítettek.

Ettől kezdve azonban nem volt megállás. Még a sípszó előtt Patrik Elias ismét megzörgette a hazai hálót, majd a harmadik játékrészben az ő passzát értékesítette Brian Gionta.

A kegyelemdöfést végül Zach Parise adta meg, az Ördögök pedig győzelmükkel a New York Rangers elé ugrottak az Atlanti csoport élén.

Bondra: 500!
Bondra: 500!

A chicagói aréna nemcsak a hazai csapat győzelme miatt volt hangos, hanem mert 1-1-nél a frissen igazolt veterán, Peter Bondra megszerezte a vendégeknek a vezetést, és ez egyben a játékos ötszázadik találata is volt.

Előtte összesen harminchatan voltak képesek erre a produkcióra a ligában.

A Detroit is 3-1-es győzelmet aratott hazai pályán, így már csak három ponttal van lemaradva a Nashville mögött a liga Központi csoportjában.

Henrik Zetterberg (Detroit )és Stephane Veilleux (Minnesota) révén az első harmadban még egál volt az állás, de a másodikban a hazaiaknál Daniel Cleary és Nicklas Lidström is kapuba talált, ezután pedig már nem született újabb gól.

Magabiztosan győzte le a Carolina gárdája a New York Islanders csapatát, a hazaiak öt találatukból négyet emberelőnyből szereztek.

A vendégek nehezen is bírták a nyomást, aminek a vége az lett, hogy Brendan Witt előbb Scott Walkerrel, majd Mike Commodore-ral verekedett össze. Sovány vigasz egy elvesztett meccsért…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik