Behúzta az elsőt az Újpest

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2005.03.10. 23:35
Címkék
Az első összecsapásra a Megyeri úti jégcsarnokban került sor, így az újpesti gárda kedvezőbb helyzetből kezdte a három nyert mérkőzésig tartó bronzcsaták sorozatát. Ráadásul az utóbbi időben átok ül a vendégeken, akik az Újpest otthonába látogatnak, a lila-fehér gárda nagyon erős tud lenni odahaza.
A Fradi veszélyeztetett az első percekben többet, ráadásul egy gyors góllal megadta a meccs alaphangját, amikor már az 50. másodpercben a 24. születésnapját ünneplő Jánosi Csaba gólpassza nyomán Fekete vette be Bernei ketrecét. Aztán a negyedik perctől átvették az irányítást a házigazdák, miután a pakk megjárta Hidasi és Markó botját, Szajbert Patriknak köszönhetően száguldott a hálóba. A gyors gólváltást követően kiegyensúlyozott küzdelem folyt a jégen, a harmad közepén Ondov, Szajbert Patrik és Sprencz előtt adódott egy-egy ígéretes helyzet, a túloldalon Holló és Feil megmozdulása után hüledezett a nagyérdemű.

A középső felvonást létszámfölényben kezdte a hazai gárda, ráadásul Nagy mellé Strudwick is kiült a büntetőpadra, így egy percen keresztül kettős emberelőnyben is támadhattak a lila-fehérek, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni. Aztán az Ancsin-tanítványok látogatták sorjában a büntetőpadot, így egy létszámfölényes szituációban Matvejenko átadásából akkora gólt lőtt Niedermayer a kék vonalon is túlról - amekkora tőle elvárható.

Ferjónak, a ferencvárosiak portásának hol a korongtól, hol Antaltól kellett megôriznie kapuját (Fotó: Mirkó István)
Ferjónak, a ferencvárosiak portásának hol a korongtól, hol Antaltól kellett megôriznie kapuját (Fotó: Mirkó István)
Ferjónak, a ferencvárosiak portásának hol a korongtól, hol Antaltól kellett megôriznie kapuját (Fotó: Mirkó István)
Ismét a Fradi vezetett, s ez csak tovább tüzelte a hazaiakat. A harmad felénél Tolnai és Drahovsky közbenjárásával Marcinek egyenlített. Később egy erőteljes újpesti nyomásnak Markó kiállítása vetett véget, előbb Hajdu, majd Strudwick irányzott egy-egy nagyerejű lövést az ellenfél kapuja felé, ám Bernei útjukat állta. A záróharmad elején Jurasko lövése viszont utat talált Ferjo kapujába. A mérkőzés során először vezettek a lilák, s előnyüket igyekeztek megtartani a szakadatlanul ostromló Ferencvárossal szemben. A csapata legjobbjaként sárga fejvédőt visedlő Hoffmann lövését bravúrral még védte Bernei, majd az Újpest legjobbja, a szintén sárga sisakkal játszó Ondov a vége előtt négy perccel gondoskodott arról, hogy hosszabbításra már ne kerüljön sor - 4-2-re növelte gárdája előnyét. Az Újpest közelebb került a bronzhoz egy lépéssel.

A 3. helyért, 1. mérkőzés
ÚJPEST - FERENCVÁROS 4-2
(1-1, 1-1, 2-0)
Megyeri út, 700 néző. V: Beck, Wolf, Kincses
ÚJPEST: Bernei - Gallo, Hetler, Drahovsky (2), MARCINEK 1 (1), ONDOV 1, JURASKO 1, Szajbert K., Dubek, Gergely Cs. (1), Buzás, Tolnai (1), Sprencz, Antal, SZAJBERT P. 1 Markó (1), Mihály, Hidasi (1), Gergely Zs., Rusznyák, Szabó. Edző: Ancsin János, Eduard Giblak
FTC: Ferjo - Holló, Strudwick, Dobos, NIEDERMAYER 1, Hajretgyinov, Rácz, Matvejenko (1), Jánosi (1), HOFFMANN, FEIL, Serdült, Szilassy, Nagy, FEKETE 1, Simon, Krisztu, Hajdu, Petres. Edző: Szergej Oreskin
Kiállítások: 18, ill. 20 perc

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Ujpest javára

Szavazás

Ki nyeri az idei jégkorong-bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik