Ladányi Balázs mégis Acélbika marad

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.09.01. 21:05
Címkék
Augusztus 13-a óta jégen készül a DAC-Invitel csapata, az új edző, Björn Ferber irányításával. A magyar jégkorongsport első svéd trénere a keddi sajtótájékoztatón elégedetten beszélt játékosai teljesítményéről.
"Már a szárazföldi gyakorlásokon is várakozásaimon túl szerepeltek a fiúk, és a jeges edzéseken is megőrizték akarásukat. Hosszú az út, amíg erősebb csapatoknak is ellenfelei lehetünk, de vannak még tartalékaink. Minél több finn, svéd, német együttessel kell megmérkőznünk, hogy jobbak legyünk" - vélekedett a mester, aki örömmel vette hírét, hogy az Acélbikák legértékesebb játékosa, Ladányi Balázs végül mégis Dunaújvárosban marad. A válogatott támadó csaknem egy hónapot a szlovák Extraligában legutóbb második helyen végzett Zólyom csapatánál töltött.

Bármilyen hihetetlen, Ladányi kevesebbet keresett volna a zólyomiaknál (fotó: Meggyesi Bálint)
Bármilyen hihetetlen, Ladányi kevesebbet keresett volna a zólyomiaknál (fotó: Meggyesi Bálint)
Bármilyen hihetetlen, Ladányi kevesebbet keresett volna a zólyomiaknál (fotó: Meggyesi Bálint)
A felvidéki gárda mestere, a volt magyar szövetségi kapitány, a fehérváriakat korábban bajnoki címig vezető Jan Jasko irányításával kilenc mérkőzésen lépett jégre Ladányi, általában a második sorban, azaz nem a futottak még kategóriában. A zólyomiak szerződést ajánlottak, ám a kapcsolat még sem lett tartós: bármilyen hihetetlen, Ladányi kevesebbet keresett volna Szlovákiában, mint Újvárosban. Északi szomszédaink ugyanis csak az idény nyolc hónapjára tartottak volna igényt Ladányira, míg idehaza minden hónapban fizetés jár neki. Hozzátartozik, hogy Szlovákiában csak lejárt szerződésű, azaz ingyen igazolható játékost fogadnak.
"A zólyomiak akartak engem, de amíg a DAC-cal nem rendezem a dolgaimat, addig nem tudok elmenni. Jó itthon, de rossz érzés, hogy nem próbálhattam ki magamat a szlovák bajnokságban. A zólyomiak összességében valóban kevesebbet fizettek volna, de a különbség nem jelentős, és ezt vállaltam volna" - mesélte a csatár. Érthető elégedettséggel vette tudomásul Ladányi maradását Björn Ferber.
"Öröm, hogy Ladányi továbbra is a DAC-ot erősíti, hiszen ő a gólgyárosunk. Ugyanakkor megértem a csalódottságát, hiszen a klubcsere kitörést jelentett volna számára. Értelmes játékos, fel fogja dolgozni ezt a helyzetet" - mondta Ferber.
A dunaújvárosiak jelenleg huszonkét fős kerettel dolgoznak, rövidesen újabb szűkítés következhet be. Külföldi játékos érkezéséről egyelőre nincs hír. A szakvezetés csak abban az esetben szorgalmazza légiós szerződtetését, ha az valóban erősítést jelent, nem pedig a tehetséges hazai fiataloktól veszi el a bizonyítási lehetőséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik