Hazai siker – ökölpárbajjal

székelyhidi jánosszékelyhidi jános
Vágólapra másolva!
2004.02.13. 22:17
Címkék
A kanadaiak elleni válogatott mérkőzés után kicsit szellősebb volt a városi jégcsarnok Fehérvárott, pedig az örök rivális Dunaújváros volt az ellenfél.
A válogatott mérkőzés miatt csak szerdán köszönte meg Warvasovszki Tihamér polgármester a városházán a fehérvári válogatott játékosok teljesítményét és a vezetők kiváló szervezőmunkáját. A város vezetője megerősítette, egy hónap múlva bajnokként kívánják a Városház téren köszönteni a Volán együttesét. Nos, ehhez már pénteken jól kellett teljesíteni, hogy kedvező pozícióból folytathassák a küzdelmet Kangyalék. A találkozó külön érdekessége volt, hogy a nemrég szerződtetett Pat Cortina – a kanadai származású mester – első alkalommal készíthette fel rangadóra új csapatát. Egyértelmű, hogy Cortinától sokat várnak a fehérvári vezetők és szurkolók, mert az évadnak úgy vágott neki a Volán, hogy három aranyérem volt a kívánságlistájukon, de mint ismeretes, nagy meglepetésre elveszítették a Magyar Kupa-döntőt a Dunaújvárossal szemben, az Interligában pedig csak a bronz jött össze. Nem véletlen, hogy a napokban úgy fogalmaznak Fehérvárott: a bajnoki arany kötelező.
Lendületesen kezdtek a csapatok, egyformán veszélyeztették kezdetben a kapukat.

Négyszer ünnepelhettek a fehérváriak a Dunaújváros elleni csúcsrangadón (Fotó: Danis Barna)
Négyszer ünnepelhettek a fehérváriak a Dunaújváros elleni csúcsrangadón (Fotó: Danis Barna)
Négyszer ünnepelhettek a fehérváriak a Dunaújváros elleni csúcsrangadón (Fotó: Danis Barna)
A 7. perc elején sikerült a Volánnak megszereznie a vezetést, Rusznyák korongja Halmosit érintve csorgott a gólvonalon túlra. Nem sokkal később Ondrejcik a felezővonalról küldött, zúgó korongját ütötte ki Halmosi. Többet támadott ezekben a percekben a Volán, játékosai állandóan foglalkoztatták Halmosit, de ő rendre jól védett. A vendégek a 19. percben veszélyeztették először komolyabban a fehérvári kaput, ám Peterdi közeli lövése nem adott komoly munkát Budainak. A második harmadban hamar emberelőnybe került a Dunaújváros, sőt sorozatban állította ki a játékvezető a fehérvári játékosokat, ám Ladányiék nem tudták kihasználni a lehetőségeket. Az újvárosi kapunál Rusznyák és Gröschl növelhette volna az előnyt, a korong azonban rendre Halmosinál halt el. Egy gyors ellenakciónál viszont Budainak kellett remekül védenie Peterdi lövését. Sorozatban jöttek az újabb kiállítások, Sille és Szuna ült a büntetőpadon, aztán egy-egy keményebb összecsapást is láthattunk. Egy újvárosi kapu mögötti kavarodás végén Szélig és Fedor akaszkodott össze egymással. Úgy tűnt, Szélig volt a kezdeményező, Fedor viszont törlesztett, így Incze játékvezető végleges kiállítással büntette a fehérváriak idegenlégiósát.
Az utolsó harmadban már nem játszott a tűzzel a Volán, a 46. percben Palkovics pompás találata után megtört a Dunaújváros lendülete, a 49. percben Rusznyák, majd két perc múlva Gröschl növelte a hazaiak előnyét. A véghajrában Vargyas és Gröschl vívott ökölpárbajt, amihez többen csatlakoztak, s a végén öten mehettek zuhanyozni idő előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik