Ligue 1: tizenegyesekkel jutott az osztályozó döntőjébe az Auxerre

CS. M., V. J.CS. M., V. J.
Vágólapra másolva!
2022.05.20. 23:21
null
(Fotó: Twitter)
A francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 2) harmadik helyén zárt Auxerre 0–0-t követően a tizenegyespárbajban 5–4-re felülmúlta a Sochaux-t, így ő játszhat osztályozót a feljutásért az élvonal (Ligue 1) 18. helyezettjével.


A francia másodosztályból a Toulouse (bajnokként), és az AC Ajaccio jutott fel egyenesen az élvonalba, míg a harmadik Auxerre, a negyedik Paris FC és az ötödik Sochaux rájátszást vívott egymással azért, hogy osztályozót játszhasson azzal, aki 18. helyen végez a Ligue 1-ben. Az élvonalból jelenleg még egy forduló van hátra, matematikailag pedig a Metz, a Saint-Étienne és a Bordeaux végezhet a 18. pozícióban – igaz, az utolsó helyen álló utóbbinak ehhez jókora csodára lenne szüksége.

A Ligue 2 rájátszása már a Ligue 1 lezárulta előtt elkezdődött: a negyedik Paris FC drámai körülmények között, emberelőnyből, a 92. percben bukta el 2–1-re az ötödik Sochaux elleni mérkőzését, így utóbbi pénteken a harmadik helyen végző Auxerre otthonába látogatott, hogy kivívja a döntős szereplést.

A meccsen nem volt kérdés, hogy melyik a jobb, dominánsabb csapat: a hazaiak szinte végig uralták a találkozót, rengeteg támadást vezettek, sok lövéssel próbálkoztak, míg a Sochaux játékosai az ellenfél kapuját sem tudták eltalálni. Mindez hiába, hiszen a rendes játékidő, majd a hosszabbítás is gól nélküli döntetlennel ért véget.

Így jött a tizenegyespárbaj, itt az első lövésből rögtön a kapuba találtak a vendégek Florentin Pogba (Paul Pogba bátyja) révén. A játékosok szinte hibátlanul lőtték a tizenegyeseket, egyedül a vendégek hibáztak egyszer, a harmadik körben: a hazai kapus kitalálta, hova lövi büntetőjét Yann Kitala – ezen múlott a továbbjutásuk.

FRANCIA LIGUE 1
OSZTÁLYOZÓ, ELŐDÖNTŐ
Auxerre–Sochaux 0–0 – 11-esekkel: 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik