Galtier 2022 nyarán érkezett a PSG-hez (Fotó: Getty Images)

 

A párizsi együttes februárban búcsúzott a Francia Kupától, majd két hete a Bajnokok Ligájától is, vasárnap pedig 2–0-ra kikapott a bajnokságban a Rennes-től.

Nyolc játékosunk hiányzott, ráadásul a szünetben kénytelenek voltunk lecserélni Timothée Pembélét is sérülés miatt” – mondta az 56 éves francia szakember, aki az idény elején vette át a csapat irányítását.

A folytatásban sem lesz könnyű dolga az együttesnek, ugyanis Neymar bokasérülés miatt már nem léphet pályára ebben az idényben, mellette Presnel Kimpembe és Marquinhos sincs bevethető állapotban.

„Mindenki azt találgatja, hogy mi lesz a szezon végén. Nekünk az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ez a vereség valószínűleg elgondolkodtatja a vezetőséget” – értékelt a bajnoki fiaskó után Galtier, aki tavaly nyáron két évre írt alá az együtteshez.

A fővárosiak hétpontos előnnyel vezetik a Ligue 1-t, de vasárnap a katari világbajnokság óta lejátszott 18 mérkőzésükből hetedik alkalommal távoztak vesztesként a pályáról. A bajnoki évadból még tíz mérkőzés van hátra.

A PSG az elmúlt 12 évben több mint másfél milliárd eurót (597 milliárd forintot) költött új igazolásokra, és a Daily Mail tavalyi adatai szerint a világ három legjobban kereső játékosát – Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé – is a párizsiak foglalkoztatják.