A PSG legyőzte a Lyont, Mbappé négyszeres Francia Kupa-győztesként búcsúzik

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.25. 23:09
Egy látványos mozdulat Kylian Mbappétól a szombati kupadöntőn (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain 2–1-re legyőzte a Lyont a labdarúgó Francia Kupa szombat késő esti döntőjében, és története során 15. alkalommal elhódította a serleget.

 

Órákkal a kezdés előtt összecsaptak a két csapat ultrái, törtek a buszablakok, és bár a kiemelt kockázatú eseményre nagy létszámban mozgósított biztonsági erők a hivatalos források szerint gyorsan véget vetettek a rendbontásnak, a történtek híre Emmanuel Macronhoz is eljutott – a meccsre meghívott köztársasági elnök nem is habozott kifejezni rosszallását. (Az olimpiai előkészületek miatt nem a hagyományos helyszínen, a Stade de France-ban, hanem a Lille villeneuve d'ascq-i stadionjában játszották le a mérkőzést.)

Ami a mérkőzést illeti, a PSG uralta az első félidőt, és kétgólos előnyt szerzett: Ousmane Dembélé fejjel talált be, és bár elsőre Fabián Ruiz is fejjel kísérletezett, végül lábbal kellett a hálóba küldenie a kipattanót.

A második félidőben a lyoni Jake O'Brien szintén betalált fejjel, de ez csak a szépítéshez volt elég, az OL nem tudta megakadályozni a párizsiak 15., új francia rekordot jelentő kupagyőzelmét. Az ötszörös győztes Lyonnak ez volt a negyedik elveszített kupadöntője.

A Real Madridba tartó Kylian Mbappé végigjátszotta a mérkőzést, minden bizonnyal az utolsó, a 308. tétmeccsét a Paris Saint-Germain színeiben (ezeken 256 gólt és 108 gólpasszt jegyzett) – nem villogott, de így is diadallal, a negyedik kupagyőzelmével int búcsút a fővárosiaknak.

ÖSSZEFOGLALÓ

FRANCIA KUPA
DÖNTŐ, VILLENEUVE D'ASCQ (LILLE)
Lyon–PSG 1–2 (O'Brien 55., ill. O. Dembélé 22., Ruiz 34.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik