Ligue 1: megtámadták a Lyon buszát, a világbajnok vérző fejjel támolygott az öltözőbe

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.10.29. 19:57
null
A lyoni csapat busza betört ablakokkal (Fotó: AFP)
Az Olympique Marseille ultrái megtámadták a Lyon buszát a két francia labdarúgócsapat vasárnap esti mérkőzése előtt, és a betört ablakok üvegcserepei megsebesítették a lyoniak olasz vezetőedzőjét, Fabio Grossót. A liga késő este úgy döntött: későbbi időpontra halasztják a meccset.

 

„A Lyon marseille-i érkezései hagyományosan mozgalmasak, de a most vasárnapival egyik sem ér fel” – írja beszámolójában a L'Équipe, megszólaltatva olyan szemtanút is, aki állította: ilyesmit még sosem látott.

A Vélodrome Stadion közelében érte támadás a buszt, a jobb oldalon több ablak betört, Fabio Grosso vezetőedző vérző arccal szállt le, és többen támogatták őt az öltöző felé tartva. A játékosként világbajnok olasz tréner segítője, Raffaele Longo is megsebesült a helyszíni beszámolók szerint.

Nem úszták meg a kődobálást a lyoni szurkolókat szállító buszok sem, a betörő ablakok szilánkjaitól többen könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ami Grossót illeti, a vezetőedzőt gyorsan ellátták, kötéssel a fején sétált ki az orvosi szobából, igaz, szédülésre panaszkodott.

Bár a lyoni labdarúgók többsége – noha sokkolták őket a történtek – hajlott volna a játékra, a liga illetékesei úgy döntöttek, hogy későbbi időpontra halasztják a mérkőzést.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik