TOP 10: értük őrül meg jövőre a Barca, a Real és a fél Premier League?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 16:38
null
Ha másként nem megy... (Fotó: AFP)
A mostani lehet korunk legforróbb nyara, és igaz ez a labdarúgásra is, ahol a topligák topcsapatai úgy szórják a pénzt, mint… Na, annyira azért nem, de legalább úgy, mintha nem is holnap, de holnapután és azután sem lenne. A francia élvonalban egy tehetséges fiatal megszerzése legalább tízmillió eurós mulatság – de hatalmas haszonnal kecsegtet.

10. IGNACIO MIRAMÓN

Listánk 10. helyén sok-sok fiatal, több millió eurót és a nagycsapatok fantáziáját megmozgató kollégáját megelőzve az argentin, háromszoros U20-as válogatott szűrő, Ignacio Miramón, akiért hatmillió eurót adott a Lille. A nem túl magas, de izmos, erős és igen dinamikus játékos a Gimnasia La Plata neveltje, először 17 évesen került fel a profikhoz, a Copa Diego Armando Maradonán, de az előbbi idényben lett csak alapember az egykori válogatott középpályás, Sebastián Romero keze alatt. Dédapja, nagyapja és apja is profi vagy félprofi játékos volt, egyik nagybátyja és pár unokatestvére is, de mindenképpen ő jutott a legmagasabbra. És hol van még a vége?! Az átigazolási díjnak sem biztos, hogy ez lesz a vége, mert járhat még utána kétmillió euró bónusz és a következő vételár 15 százaléka.

9. TIAGO SANTOS

A védelem, sőt a csatársor mindkét szélén bevethető a 21 éves portugál játékos, aki a Sporting CP neveltje, de az Estoril Praiában futott be az előző idényben, amikor 7 gólpasszt adott (korábban egy meccsen sem szerepelt az élvonalban). A mérkőzések döntő többségén jobbhátvédként vetik be a mozgékony játékost – akinek ügynöke a neves Jorge Mendes. A Lille 6.5 millió eurót adott Santosért, ez viszonylag magas ár egy olyan fiatalért, aki soha egyetlen U-válogatottnak sem volt a tagja. Mendes a Lille-hez „vitte” a balszélső Ivan Cavaleirót is a nyáron, de messze a legtöbb játékosa a PSG-ben szerepel ebben a ligában. A Lille pedig tudja, mit miért tesz-vesz: tavaly 102, előtte 77, azelőtt 104, 151 és 70, azaz összesen 504 millió euróért adott el játékosokat, és összesen 220 millióért vásárolt ezen idő alatt.

8. MOHAMED DARAMY

A Sierre Leone-i származású, de dán U-, majd 2021-től dán felnőtt válogatott középcsatár-szélső nem tudott befutni az Ajaxban, a hollandok annyiért adták el most, amennyiért vette két éve a Köbenhavntól: 12 millió euróért. A francia bajnokságban minden bizonnyal fejlődik még, ez a Reims terve is, s lehet hinni a francia csapat megfigyelőinek: Daramy két év alatt 400 percet sem játszott az Ajaxban, ám dán csapatában 134 mérkőzésen 44 kanadai pontig jutott, és ne feledjük, 19 éves korára!

Fotó: news.dayfr.com
Fotó: news.dayfr.com

6-7. DILANE BAKWA ÉS JUNIOR MWANGA

A Strasbourg közös tulajdonos alá került a Chelsea-vel, korábban írtunk már erről, és a tőkeerős tulajdonos érkezése meg is látszik az RC által ezen a nyáron elköltött jó 70 millió eurón... Két fiatal játékosért 10-10 milliót adva kvázi megmentették az egykoron szebb napokat látott Girondins Bordeaux nyarát is: a húszéves Junior Mwanga középső védő, francia U20-as válogatott, és ez napjainkban legalább tízmilliót ér meg a klubjának (egyébként az Olympique Lyon neveltje); a vele egyidős Dilane Bakwa balszélső és karmester, a nyáron a Lens, a Salernitana és a Freiburg is vitte volna, ha tudja. Mwanga szűrőként is bevethető, ő az előző idényben robbant be a Ligue 2-be, Bakwa 2020-ban debütált a Ligue 1-ben, az előző idényben 14 kanadai pontot szerzett. A Bordeaux anyagi okokból kénytelen fiatalokat játszatni, a keret átlagéletkora most 22.5 év, a legidősebb a harmincesztendős csapatkapitány, Yoann Barbet.

Mwangának az is segített, hogy a télen a Bordeaux vett volna az átigazolási időszak utolsó napján egy fiatal külföldi szélsőt, aki azonban ragaszkodott ahhoz, hogy személyesen tárgyaljon vele a franciák sportigazgatója, Admar Lopes. El is indult a portugál vezető, a táskáját azonban ellopták a repülőtéren, benne a laptopjával és az útlevelével, valamint az előkészített, aláírásra váró szerződéssel. Sok tényező segíti egy fiatal játékos befutását, az az első eset, amikor egy reptéri tolvaj is közreműködött.

5. ANDY DIOUF

A húszéves középső középpályás a PSG neveltje, a szenegáli származású játékos sokszoros U-válogatott, most az U21-eseket erősíti – rutinos olvasóink máris tudják, hogy előbb kölcsönadták, majd olcsón el, végül egyre drágábban egyre jobb csapatokhoz kerül majd a párizsi topklub és a franca futball mostani sémája alapján. Nos, Diouf megjárta a Rennes és az FC Basel csapatát, tavaly a svájciak kölcsönkérték, jó érzékkel 5.5 milliós vételi opcióval, ennek életbe léptetése után egy nappal eladták a Lensnak... 14 millió euróért. A tisztes haszon mellett Diouf 57 meccsen (sűrű idénye volt) lőtt 3 gólt, adott 7 gólpasszt, az Ekl-ben öt kanadai pontig jutott – középső középpályásként ez remek teljesítmény! A Trabzonspor ellen középcsatárként is megállta a helyét.

4. EMANUEL EMEGHA

Két góllal mutatkozott be a holland U20-as válogatottban, korábban az egy évvel fiatalabbak között 5 mérkőzésen 7-szer volt eredményes, az U15-ösöknél az angolok ellen debütált, nagy csatákat vívott akkor egy bizonyos Xavier Simonsszal, aki a Chelsea nagy ígérete volt (ezen a nyáron eladták a Hull Citynek). A fent említett duplát a francia válogatott ellen jegyezte, ezzel megcsinálta a szerencséjét (megkavarta párszor Junior Mwangát is!), a nyáron lecsapott rá az amerikai kézben lévő Strasbourg. A szenegáli Habib Diallót 18 millióért eladták az Al-Sababnak, helyére 13 millióért megvették Emeghát, fiatal kora dacára a Sparta Rotterdam neveltjéért tavaly év elején kétmilliót adott a Royal Antwerp, tavaly nyáron 3.24 milliót a Sturm Graz. A belgáknál egy mérkőzésen szerepelt, 22 perc erejéig, Ausztriában a felnőttek között 36 mérkőzésen 15 kanadai pontot villantott (neki meg 10 sárga lapot), ezzel megváltotta jegyét a topligákba. Ikertestvére, Joshua Emegha szintén a Sparta neveltje, ma a Quick DH-ban játszik, a negyedosztályban. Közel két méter magas a togói és nigériai gyökerekkel bíró ék, ha egy kis izmot még rápakol Patrick Vieira, illetve két segítője, a nyáron Angliából érkező, több élcsapatnál dolgozó Paul Nevin, Kristian Wilson páros, akkor megállja majd a helyét az anyaklubban is.

3. HÁKON ARNAR HAROLDSSON

Mi, magyarok időről időre meggyőződhetünk az északi futball erejéről. A 20 éves, Norvégiában született, de izlandi állampolgár csatárért és támadó középpályásért, jobbszélsőért meglepően nagy pénzt, 15 millió eurót fizetett a Köbenhavn számlájára a Lille, egyúttal öccsét, a 17 éves Haukur Andri Haraldssont is megvették az izlandi ÍA Akranestől (ő az U19-esek között szerepel). Apjuk a 20-szoros válogatott Haraldur Ingólfsson, ha valaki tudja még követni a neveket, az idősebbek emlékezhetnek rá az Elfsborgból és az Aberdeenből. 1992-ben és 1995-ben is ott volt mindkétszer a magyarok elleni izlandi keretben, sőt a középpályás 1998-ban kétszer szerepelt az Újpesti Dózsa elleni kupameccsen az ÍA színeiben, a legtöbbször Kozma Istvánnal harcolva, 1997-ben párszor borsot tört Telek András orra alá egy Kassa elleni találkozón. Legidősebb fia, a 26 esztendős Tryggvi Hrafn Haraldsson a Valur ásza, négyszeres válogatott, Hákon Arnar a Köbenhavn színeiben közel 60 meccsen 17 kanadai pontot szerzett, összesen hat poszton szerepelve. A tavasszal töltötte be a 20-at, de sok nemzetközi kupamérkőzésen szerepelt, és már 11-szeres felnőtt válogatott. Kiváló befektetés volt a megvétele!

2. ABAKAR SYLLA

Önmagában is figyelemre méltó, ha egy fiatal játékosért 20 millió eurót fizetnek, de ne feledjük azt sem, hogy Abakar Syllát az a Racing Strasbourg vette meg ilyen őrült összegért, amely a Chelsea fiókcsapata. Nem nehéz kitalálni, ki forszírozta és finanszírozta ezt az üzletet: a 188 centiméter magas, húszéves, ötszörös elefántcsontparti válogatott középső és bal oldali, ballábas védőt az FC Bruges két éve a mostani vételár 1 százalékáért szerezte meg az SO Armée csapatától – az afrikai csapathoz, a Société Omnisportshoz (SO) szinte hazajárnak a scoutok, cseh, francia, észak-afrikai, finn és ázsiai csapatok rendre igazolnak onnan. A nyáron az RB Leipzig, a Manchester United és a Chelsea sürgött-forgott körötte, a belga sajtó már ekkor elnevezte őt a Bruges Jackpotjának. És lőn. Új csapatában Sylla a vételi rekorder, ráadásul a nagy Patrick Vieira készíti fel a PL kihívásaira. A 33 éves Maxime Le Marchand visszavonult, Alexander Djiku Törökországba igazolt, megvan Sylla helye a csapatban – Bruges-ben a Hoffenheimnek 12 millióért eladott Stanley Nsoki helyére építették be, a belgák most a tavaly 3.9 millióért vett ecuadori Joel Ordónezt játszatják Sylla helyén. Érdemes lesz figyelni a még tizenéves utódot is...

1. WILFRID SINGO

A Monacótól már megszokhattuk, hogy abszolúte ismeretlen fiatalokért fizet ki sokadik hallásra is őrültnek tűnő összeget, így meg sem rebbent a szempillánk, amikor olvastuk, hogy Singóért 10 millió eurót adott a Torinónak a hercegségbeli klub, és maximum ötmillió lehet még a bónusz. A 22 éves bal oldali mindenes 109 meccset játszott a Torinóban, 17 kanadai pontot szerzett, hétszeres elefántcsontparti válogatott. 2019 elején alig 200 ezer euróért vették a Denguélétől, a Debrecen elleni találkozón debütált az olasz csapatban. A másik kérője most az Atalanta volt, amely el szerette volna cserélni őt a francia U20-as válogatott szélsőre, Brandon Soppyra, tavaly a Leipzig és a Tottenham is tárgyalt róla, a katalán Sport szerint a Barcelona többször is elküldte érte a megfigyelőit. Az eredeti szerződése idén nyáron járt volna le, de a klubnak volt egy egyéves hosszabbítási opciója. Kiváló a technikája, az erőnléte átlagon felüli, képes a védelem közepén is játszani, a magasságát kihasználva szerzett ilyen sok kanadai pontot. Övé a jövő...



A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 NYARA

CLERMONT FOOT 63
Érkezett:
Maximiliano Caufriez (Szpartak Moszkva, kölcsönből után végeg, 3500000 euró), Bilal Boutobba (Chamois Niort, ingyen), Habib Keita (Olympique Lyon, 1200000 euró), Andy Pelmard (Basel, 1900000 euró), Massamba N'Diaye (Pau)
Kölcsönbe: Shamar Nicholson (Szpartak Moszkva, 500 000)
Kölcsönből vissza: Yadaly Diaby (Lustenau), Cem Türkmen (Lustenau)
Távozott: Szaif-Eddin Kaui (Khor Fakkan, ingyen), Cem Türkmen (Ankaragücü, 400000 euró), Mateusz Wieteska (Cagliari, 5 000 000)
Kölcsönbe: Ouparine Djoco (Francs Borains)

STADE BREST 29
Érkezett:
Mahdi Camara (St.-Étienne, kv., 3000000), Bradley Locko (Reims, 500000), Jonas Martin (Brest, ingyen)
Kölcsönbe: Martín Satriano (Inter), Jordan Amavi (Marseille), Billal Brahimi (Nice), Julien Le Cardinal (Lens), Kamory Doumbia (Reims)
Kölcsönből vissza: Hianga'a Mbock (Caen), Jere Uronen (Schalke)
Távozott: Haris Belkebla (szerződése lejárt), Loic Rémy (szerződése lejárt), Jean-Kévin Duverne (Nantes, i.), Franck Honorat (Borussia Mönchengladbach, 8000000), Noah Fadiga (Genk, i.), Jere Uronen (Charlotte, 600 000), Kevin Van Den Kerkhof (Metz, 2 500 000), Christophe Hérelle (Metz)
Kölcsönbe: Tairyk Arconte (Rodez), Karamoko Dembélé (Blackpool), Hianga'a Mbock (Caen)
Kölcsönből vissza: Alberth Elis (Bordeaux), Félix Lemaréchal (Monaco), Bradley Locko (Reims)

LE HAVRE AC
Érkezett:
Loic Nego (Fehérvár, i.), Yoann Salmier (Troyes, i.), Issa Soumaré (Beerschot, 400000), Abdoulaye Touré (Genoa, i.), Rassoul Ndiaye (Sochaux, 1500000), Daler Kuzjaev (Zenit, i.), Emmanuel Sabbi (Odense, 1 000 000)
Kölcsönbe: Mohamed Bayo (Lille)
Távozott: Viktor Lekhal (Umm Szalal, i.), Jamal Thiaré (Atlanta United, i.), Elies Mahmoud (Lausanne), Quentin Cornette (Volosz, i.)
Kölcsönbe: Yann Kitala (Almere City)
Kölcsönből vissza: Amir Risardszon (Reims), Check Oumar Diakité (Paris FC), Terence Kongolo (Fulham)

LILLE OSC
Érkezett:
Samuel Umtiti (Barcelona, i.), Hákon Arnar Haraldsson (Köbenhavn, 15000000), Ignacio Miramón (Gimnasia La Plata, 6 000 000), Ivan Cavaleiro (Fulham, i.), Vito Mannone (Lorient, 200 000), Nabil Bentaleb (Angers, 4 500 000), Tiago Santos (Estoril Praia, 6 500 000)
Kölcsönből vissza: Yusuf Yazici (Trabzonspor), Akim Zedadka (Auxerre)
Távozott: Timothy Weah (Juventus, 11300000), Jonathan Bamba (Celta Vigo, i.), Benoit Costil (Salernitana, i.), José Fonte (Braga, i.), Jonas Martin (Brest, i.), Carlos Baleba (Brighton, 27 000 000)
Kölcsönbe: Mohamed Bayo (Le Havre)

Kölcsönből vissza: André Gomes (Everton)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett:
Clinton Mata (FC Bruges, 5000000), Skelly Alvero (Sochaux, 4000000), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal, i.), Mamadou Sarr (Lyon B), Jake O'Brien (Crystal Palace U21, 1 000 000), Paul Akouokou (Betis, 3 000 000)
Kölcsönbe:
Duje Caleta-Car (Southampton, 1 540 000), Ernest Nuamah (Molenbeek), Mama Baldé (Troyes, 2 000 000), Diego Moreira (Chelsea, 2 800 000)
Kölcsönből vissza: André Camilo (Molenbeek), Julian Pollersbeck (Lorient), Jeff Reine-Adélaide (Troyes), Abdoulaye Ndiaye (Bastia), Karl Toko Ekambi (Rennes), Florent Sanchez (Volendam), Youssouf Koné (Ajaccio), Tino Kadewere (Mallorca), Habib Keita (Kortrijk)
Távozott: Cenk Özkacar (Valencia, kv., 5 000000), Julian Pollersbeck (Magdeburg, 500 000), Husszem Auar (Roma, i.), Moussa Dembélé (al-Ettifak, i.), Jérome Boateng (szl.), Thiago Mendes (al-Rajjan, 4 210000), Habib Keita (Clermont Foot, 1200000), Abdoulaye Ndiaye (Troyes, 3500000), Romain Faivre (Bournemouth, kv., 15000000), Castello Lukeba (Leipzig, 30 000 000), Camilo (Ahmat Groznij, 800 000), Youssouf Koné (Molenbeek, i.), Karl Toko Ekambi (Abha, 1 500 000), Bradley Barcola (PSG, 45 000 000)
Kölcsönbe: Florent Sanchez (Molenbeek), Amin Sarr (Wolfsburg, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Malo Gusto (Chelsea)

RC LENS
Érkezett:
Andy Diouf (Basel, 14000000), Angelo Fulgini (Mainz, kv., 7200000), Morgan Guilavogui (Paris FC, 4000000), Neil El Aynaoui (Nancy, 600000), Stijn Spierings (Toulouse, i.), Abdukodir Khusanov (Energetik-BGU, 100000), Óscar Cortés (Millonarios, 4500000), Elye Wahi (Montpellier, 30 000 000), Ruben Aguilar (Monaco, 3 500 000), Nampalys Mendy (Leicester City, i.)
Kölcsönbe:
Faitout Maouassa (FC Bruges)

Távozott: Ismaël Boura (Troyes, i.), Tom Ducrocq (Bastia, kv.), Jean Onana (Besiktas, 4040000), Seko Fofana (al-Naszr, 25000000), Lois Openda (Leipzig, 38 500000)
Kölcsönbe: Rémy Labeau Lascary (Laval), Adam Buksa (Antalyaspor), Lukasz Poreba (Hamburg), Julien Le Cardinal (Brest)
Kölcsönből vissza: Alexis Claude-Maurice (Nice)

FC LORIENT
Érkezett:
Aiyegun Tosin (Zürich, 4000000), Formose Mendy (Amiens, 7500000), Benjamin Mendy (Manchester City, i.), Dembo Sylla (Laval, 1000000), Tiemoué Bakayoko (Chelsea, i.), Isaak Touré (Marseille)
Kölcsönbe: Romain Faivre (Bournemouth), Alfred Gomis (Rennes)
Kölcsönből vissza: Loris Mouyokolo (Rodez), Pablo Pagis (Nimes), Samuel Loric (Quevilly Rouen), Sambou Soumano (Rodez), Quentin Boisgard (Pau), Moritz Jenz (Schalke), Adrian Grbic (Valenciennes), Joel Mvuka (Bodö/Glimt)
Távozott: Terem Moffi (Nice, kv., 22500000), Moritz Jenz (Wolfsburg, 8000000), Samuel Loric (Quevilly Rouen), Enzo Le Fée (Rennes, 20000000), Ibrahima Koné (Almería, 7 500 000), Vito Mannone (Lille, 200 000), Adil Aouchiche (Sunderland, 2 500 000)
Kölcsönbe: Sambou Soumano (Quevilly Rouen), Stéphane Diarra (St.-Étienne), Yoann Cathline (Almere City), Bamo Meité (Marseille)
Kölcsönből vissza: Romain Faivre (Lyon), Julian Pollersbeck (Lyon), Ayman Kari (PSG)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett:
Ruszlan Malinovszkij (Atalanta, kv., 10000000), Geoffrey Kondogbia (Atlético Madrid, 8000000), Amin Harit (Schalke, kv., 5000000), Ismaila Sarr (Watford, 13000000), Pierre-Emerick Aubameyang (Chelsea, i.), Renan Lodi (Atlético Madrid, 13000000), Rubén Blanco (Celta Vigo, kv., 1500000), Iliman Ndiaye (Sheffield United, 17 000 000), Amir Murillo (Anderlecht, 2 500 000)
Kölcsönbe: Joaquín Correa (Inter, 2 000 000), Bamo Meité (Lorient)

Kölcsönből vissza: Pape Gueye (Sevilla), Salim Ben Seghir (Valenciennes), Isaak Touré (Auxerre), Jordan Amavi (Getafe), Konrad de la Fuente (Olympiakosz), Pol Lirola (Elche), Luis Henrique (Botafogo)
Távozott: Luis Suárez (Almería, kv., 8000000), Arkadiusz Milik (Juventus, kv., 6300000), Nemanja Radonjics (Torino, kv., 1700000), Kevin Strootman (Genoa, kv., i.), Alexis Sánchez (Inter, i.), Sead Kolasinac (Atalanta, i.), Dimitri Payet (Vasco da Gama, i.), Cengiz Ünder (Fenerbahce, 15 000 000), Isaak Touré (Lorient)
Kölcsönbe: Konrad de la Fuente (Eibar), Ruszlan Malinovszkij (Genoa), Pol Lirola (Frosinone), Mattéo Guendouzi (Lazio), Jordan Amavi (Brest)
Kölcsönből vissza:
Eric Bailly (Manchester United), Issa Kaboré (Manchester City), Nuno Tavares (Arsenal)

FC METZ
Érkezett:
Simon Elisor (Seraing, 400000), Maxime Colin (Birmingham City, i.), Jean N'Guessan (Nice), Benjamin Tetteh (Hull City, 1 800 000), Joel Asoro (Djurgarden, 1 200 000), Kevin Van Den Kerkhof (Bastia, 2 500 000), Christophe Hérelle (Brest)
Kölcsönbe: Óscar Estupinán (Hull City)

Kölcsönből vissza: Guillaume Dietsch (Seraing), Warren Tchimbembé (Guingamp), Papa Ndiaga Yade (Troyes), Vagner (Seraing)
Távozott: Boubacar Traoré (Wolverhampton, kv., 11000 000), Ibrahima Niane (Angers, kv., 500000), Lamine Gueye (Paris FC), Vagner (szerződését felbontották), Zsorzs Mikautadze (Ajax, 16 000 000), Youssef Maziz (Leuven, 1 500 000)
Kölcsönbe: Papa Ndiaga Yade (Quevilly Rouen), Szofian Alakus (Paris FC)

AS MONACO
Érkezett:
Romaric Etonde (PSG U19, i.), Edan Diop (Monaco U21), Philipp Köhn (Salzburg, 8 000000), Mohammed Salisu (Southampton, 15 000 000), Wilfried Singo (Torino, 10 000 000), Denis Zakaria (Juventus, 20 000 000), Folarin Balogun (Arsenal, 30 000 000)
Kölcsönből vissza: Jean Marcelin (Cercle Bruges), Radoslaw Majecki (Cercle Bruges), Pelé (Famalicao), Anthony Musaba (NEC), Félix Lemaréchal (Brest)
Távozott: Arthur Zagré (Excelsior, kv., i.), Pelé (szl.), Jean Lucas (Santos, 6000000), Jean Marcelin (Bordeaux, i.), Axel Disasi (Chelsea, 45 000 000), Anthony Musaba (Sheffield Wednesday), Kevin Volland (Union Berlin, 4 000 000), Ruben Aguilar (Lens, 3 500 000)
Kölcsönbe: Félix Lemaréchal (Cercle Bruges)

Kölcsönből vissza: Alexander Nübel (Bayern München), Thomas Didillon (Cercle Bruges), Malang Sarr (Chelsea)

HSC MONTPELLIER
Érkezett:
Falaye Sacko (Vitória Guimaraes, kv., 1300000), Musza al-Tamari (Leuven, i.), Becir Omeragic (Zürich, i.), Akor Adams (Lilleström, 4 500 000), Belmin Dizdarevic (FK Sarajevo, 150 000)
Kölcsönbe: Kelvin Yeboah (Genoa)

Távozott: Bingourou Kamara (Pau, i.), Mathías Suárez (szl.), Pedro Mendes (Estrela Amadora, i.), Valere Germain (Macarthur, i.), Béni Makouana (Polisszja, 250000), Stephy Mavididi (Leicester City, 7 500 000), Elye Wahi (Lens, 30 000 000)
Kölcsönből vissza: Faitout Maouassa (FC Bruges)

FC NANTES
Érkezett:
Moszafa Mohamed (Galatasaray, kv., 5750000), Andi Delort (Nice, kv., 5000000), Ronaël Pierre-Gabriel (Mainz, i.), Douglas Augusto (PAOK, 5 500 000), Jean-Kévin Duverne (Brest, i.), Adson (Corinthians, 5 000 000)
Kölcsönbe: Marquinhos (Arsenal, 300 000),Lamine Diack (Ankaragücü, 400 000), Eray Cömert (Valencia), Matthis Abline (Rennes)
Kölcsönből vissza: Abdoul Kader Bamba (St.-Étienne)
Távozott: Sébastien Corchia (Amiens, i.), Charles Traoré (Bastia, i.), Ludovic Blas (Rennes, 15000000), Andy Delort (Umm Szalal, 2500000), Andrei Girotto (al-Tavun, 4 000 000), Samuel Yépié Yépié (Adanaspor, i.)
Kölcsönbe:
Lohann Doucet (Paris FC)
Kölcsönből vissza: Evann Guessand (Nice), Joao Victor (Benfica)

OGC NICE
Érkezett:
Terem Moffi (Lorient, kv., 22500000), Jérémie Boga (Atalanta, 18000000), Ange Ahoussou (Sochaux, i.), Aliou Baldé (Lausanne, 2 500 000)
Kölcsönbe: Morgan Sanson (Aston Villa), Romain Perraud (Southampton)
Kölcsönből vissza: Morgan Schneiderlin (Western Sydney), Rares Ilie (Maccabi Tel Aviv), Jean N'Guessan (Nimes), Kasper Dolberg (Hoffenheim), Alexis Claude-Maurice (Lens), Calvin Stengs (Antwerpen), Evann Guessand (Nantes), Ange Ahoussou (Chateauroux)
Távozott: Andi Delort (Nantes, kv., 5000000), Morgan Schneiderlin (Konyaspor, i.), Ross Barkley (Luton Town, i.), Kasper Dolberg (Anderlecht, 5000000), Aaron Ramsey (Cardiff City, i.), Calvin Stengs (Feyenoord, 6000000), Ange Ahoussou (Pau, 400 000), Jean N'Guessan (Metz), Kasper Schmeichel (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Ange Ahoussou (Sochaux), Rares Ilie (Lausanne), Mattia Viti (Sassuolo), Billal Brahimi (Brest)
Kölcsönből vissza: Joe Bryan (Fulham), Nicolas Pépé (Arsenal)

PARIS SAINT-GERMAIN FC
Érkezett:
Hugo Ekitiké (Reims, 28500000 euró), Manuel Ugarte (Sporting CP, 60000000), Marco Asensio (Real Madrid, ingyen), Milan Skriniar (Inter, i.), Xavi Simons (PSV, 4000 000), Cher Ndour (Benfica B, i.), Lucas Hernández (Bayern München, 45000000), Li Kang In (Mallorca, 22000000), Arnau Tenas (Barcelona B., i.), Ousmane Dembélé (Barcelona, 50 000 000), Bradley Barcola (Lyon, 45 000 000), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt, 95 000 000)
Kölcsönbe: Goncalo Ramos (Benfica, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Keylor Navas (Nottingham Forest), Ayman Kari (Lorient), Mathyas Randriamamy (Sete), Colin Dagba (Strasbourg), Djeidi Gassama (Eupen), Julian Draxler (Benfica), Layvin Kurzawa (Fulham), Abdou Diallo (RB Leipzig), Leandro Paredes (Juventus), Edouard Michut (Sunderland), Kenny Nagera (Lorient B), Georginio Wijnaldum (Roma)
Távozott: Junior Dina Ebimbe (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 6500000), Lionel Messi (Inter Miami, ingyen), Sergio Ramos (Sevilla, i.), Mauro Icardi (kölcsön után végleg, Galatasaray, 10000 000), El Chadaille Bitshiabu (Leipzig, 15000000), Leandro Paredes (Roma, 2 500 000), Abdou Diallo (al-Arabi, 15 000 000), Neymar (al-Hilal, 90 000 000), Djeidi Gassama (Sheffield Wednesday, 1 000 000), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifak, 8 000 000), Timothée Pembélé (Sunderland, 1 000 000), Moutanabi Bodiang (szerződését felbontották), Kenny Nagera (sz. f.)
Kölcsönbe: Xavi Simons (Leipzig), Renato Sanches (Roma, 1 000 000), Noha Lemina (Sampdoria), Ismaël Gharbi (Lausanne), Colin Dagba (Auxerre), Juan Bernat (Benfica)

STADE REIMS
Érkezett:
Amine Salama (Angers, 4000000), Oumar Diakité (RB Salzburg, 2500000), Ludovic Butelle (Red Star, i.), Teddy Teuma (Union Saint Gilloise, 4600000), Joseph Okumu (Gent, 12000000), Reda Khadra (Brighton, 1900000), Adama Bojang (Steve Biko), Mohamed Daramy (Ajax, 12 000 000), Nakamura Keito (LASK, 12 000 000)
Kölcsönbe: Josh Wilson-Esbrand (Manchester City)
Kölcsönből vissza: N'Dri Koffi (Le Mans), Rafik Guitane (Estoril Praia), Bradley Locko (Brest), Andreaw Gravillon (Torino), Martin Adeline (Rodez), Dario Maresic (NK Istra), Valon Berisha (Melbourne City), Amir Risardszon (Le Havre), Moustapha Mbow (Seraing), Ilan Kebbal (Paris FC), Anasztasziosz Donisz (APOEL Nikosia), Fraser Hornby (Oostende)
Távozott: Hugo Ekitiké (PSG, kv., 28500000), Nicolas Penneteau (visszavonult), Fraser Hornby (Darmstadt, 1 800 000), Bradley Locko (Brest, 500000), Rafik Guitane (Estoril Praia, 250000), Andreaw Gravillon (Adana Demirspor, 2500000), Moustapha Mbow (Paris FC, 500000), Anasztasziosz Donisz (APOEL Nikosia, i.), Ilan Kebbal (Paris FC, 2000000), Dion Lopy (Almería, 6 500 000), Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard, 500 000), Alexis Flips (Anderlecht, 3 500 000), Jens Cajuste (Napoli, 12 000 000), N'Dri Koffi (Sochaux, i.), Mitchell van Bergen (Twente), Arbër Zeneli (Adana Demirspor), Valon Berisha (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Dario Maresic (NK Istra), Noah Jean Holm (Rosenborg), Martin Adeline (Annecy), Cheick Keita (Bastia, i.), Kamory Doumbia (Brest)
Kölcsönből vissza: Myziane Maolida (Hertha), Noah Jean Holm (Rosenborg), Folarin Balogun (Arsenal)

FC STADE RENNES
Érkezett:
Ludovic Blas (Nantes, 15000000), Gauthier Gallon (Troyes), Enzo Le Fée (Lorient, 20000000), Nemanja Matics (Roma, 2 500 000), Fabian Rieder (Young Boys, 15 000 000), Bertug Yildirim (Hatayspor, 5 400 000)
Kölcsönből vissza: Junior Kadile (Famalicao), Alfred Gomis (Como), Matthis Abline (Auxerre), Loum Tchaouna (Dijon)
Távozott: Loic Badé (Sevilla, kv., 12000000), ), Serhou Guirassy (VfB Stuttgart, kv., 9000000), Andy Diouf (Basel, kv., 5500000), Hamari Traoré (Real Sociedad, i.), Junior Kadile (Laval), Romain Salin (Marítimo, i.), Lesley Ugochukwu (Chelsea, 27 000 000), Lovro Majer (Wolfsburg, 25 000 000), Birger Meling (Köbenhavn, 2 000 000), Xeka (szerződését felbontották), Jérémy Doku (Manchester City, 60 000 000), Loum Tchaouna (Salernitana, 3 000 000)
Kölcsönbe: Dogan Alemdar (Troyes), Matthis Abline (Nantes), Alfred Gomis (Lorient)
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Tottenham), Karl Toko Ekambi (Lyon), Joe Rodon (Tottenham)

FC TOULOUSE
Érkezett:
Ibrahim Cissoko (NEC, 3000000), César Gelabert (Mirandés, i.), Cristian Cásseres (New York RB, 1000000), Frank Magri (Bastia, 2000000), Niklas Schmidt (Werder Bremen, 2 500 000), Aron Dönnum (Standard Liege, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Mamady Bangré (Quevilly Rouen), Naatan Skyttä (Odense), Janisz Begraui (Pau)
Távozott: Sam Sanna (Laval, kv., i.), Stijn Spierings (Lens, i.), Rhys Healey (Watford, i.), Branco van den Boomen (Ajax, i.), Maxime Dupé (Anderlecht, i.), Rafael Ratao (Bahia, 2500000), Brecht Dejaegere (Charlotte, i.), Faresz Saibi (Eintracht Frankfurt, 10 000 000), Ado Onaiwu (Auxerre, 700 000)
Kölcsönbe: Veljko Birmancsevics (Sparta Praha), Said Hamulic (Vitesse), Anthony Rouault (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Theoharisz Cingarasz (PAOK)

RACING STRASBOURG ALSACE
Érkezett:
Jessy Deminguet (Caen, i.), Emanuel Emegha (Sturm Graz, 13000000), Abakar Sylla (FC Bruges, 20000000), Junior Mwanga (Bordeaux, 10 00 000), Dilane Bakwa (Bordeaux, 10 000 000), Saidou Sow (St.-Étienne, 3 000 000), Jessy Deminguet (Caen, i.)
Kölcsönbe: Angelo (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Karol Fila (Zulte Waregem), Marvin Senaya (Rodez), Moise Sahi Dion (Annecy), Mehdi Chahiri (Paris FC), Maxime Bastian (Annecy)
Távozott: Alexander Djiku (Fenerbahce, i.), Dimitri Liénard (Bastia, i.), Maxime Le Marchand (visszavonult), Kévin Gameiro (szl.), Habib Diallo (al-Sabab, 18 000 000), Kavasima Eidzsi (szl.), Jean-Ricner Bellegarde (Wolverhampton, 15 000 000), Mehdi Chahiri (Pau)
Kölcsönből vissza: Szuzuki Juito (Simizu S-Pulse), Morgan Sanson (Aston Villa), Colin Dagba (PSG)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

AJ AUXERRE
Érkezett:
Florian Ayé (Brescia, 1 500 000), Assane Dioussé (OFI Kréta, 500 000), Eros Maddy (Helmond Sport, 400 000), Onaivu Ado (Toulouse, 700 000), Szád Aguzul (Sochaux)
Kölcsönbe: Colin Dagba (PSG)
Kölcsönből vissza: Paul Joly (Dijon)
Távozott: M'Baye Niang (Adana Demirspor, i.), Birama Touré (al-Rijád, i.), Kays Ruiz-Atil (szl.), Mathias Autret (Caen, i.), Mohamed Ben Fredzs (Dijon), Youssouf M'Changama (Troyes), Denys Bain (szerződését felbontották), Julian Jeanvier (sz. f.)
Kölcsönbe: Hamza Szaki (Melbourne City), Brayann Pereira (NEC)
Kölcsönből vissza: Akim Zedadka (Lille), Matthis Abline (Rennes), Isaak Touré (Marseille), Ionut Radu (Inter), Han-Noah Massengo (Bristol City), Siriki Dembélé (Bournemouth)

AC AJACCIO
Érkezett:
Tim Jabol-Folcarelli (Le Puy Foot, i.), Stephen Quemper (Guingamp), Valentin Jacob (Dijon), Maxime Chanot (New York City)
Távozott: Juszef Belaili (Algier, i.), Yanis Cimignani (Lugano, i.), Ismaël Diallo (Hajduk Split, i.), Benjamin Leroy (Quevilly Rouenm i.), Fernand Mayembo (Hapoel Haifa, i.), Oumar Gonzalez (al-Rajed), Kevin Spadanuda (Luzern), Romain Hamouma (visszavonult), Mathieu Coutadeur (Le Mans, i.)
Kölcsönből vissza: Moussa Djitté (Austin), Youssouf Koné (Lyon)

ESTAC TROYES
Érkezett:
Abdoulaye Ndiaye (Lyon, 3 500 000), Mouhamed Diop (Kocaelispor, 1 100 000), Rafiki Said (Nimes, 800 000), Ismaël Boura (Lens, i.), Youssouf M'Changama (Auxerre, i.), Nicolas de Préville (Kaiserslautern, i.), Nicolas Lemaitre (Lens, i.)
Kölcsönbe: Dogan Alemdar (Rennes), Junior Olaitan (Chamois Niort)
Kölcsönből vissza: Metinho (Lommel), Sávio (PSV), Luka Ilics (Topolya)
Távozott: Wilson Odobert (Burnley, 12 000 000), Mikol Kuharevics (Swansea, 2 000 000), Erik Palmer-Brown (Panathinaikosz, 1 500 000), Yoann Salmier (Le Havre, i.), Marlos Moreno (Konyaspor, kv.), Florian Tardieu (St.-Étienne), Gauthier Gallon (Rennes), Adil Rami (szl.), Jessy Moulin (visszavonult), Rominigue Kouamé (Cádiz, 2 500 000)
Kölcsönbe: Mama Baldé (Lyon, 2 000 000), Yasser Larouci (Sheffield United), Jackson Porozo (Olympiakosz), Metinho (Sparta Rotterdam), Sávio (Girona), Iké Ugbo (Cardiff City), Alexis Tibidi (NEC)
Kölcsönből vissza: Rony Lopes (Sevilla), Mateusz Lis (Southampton), Papa Ndiaga Yade (Metz), Lucien Agoumé (Inter), Jeff Reine-Adélaide (Lyon)

ANGERS SCO
Érkezett:
Ibrahima Niane (Metz, kv., 500 000), Zinedin Ferhat (Alanyaspor, i.), Jordan Lefort (Paris FC, i.), Florent Hanin (Paris FC, i.)
Távozott: Nabil Bentaleb (Lille, 4 500 000), Amine Salama (Reims, 4 000 000), Miha Blazic (Lech Poznan, i.), Fauzi Gulam (Hatayspor, i.), Paul Bernardoni (Konyaspor), Sada Thioub (szl.), Souleyman Doumbia (szl.), Waniss Taibi (Rodez)
Kölcsönből vissza: Abdallah Sima (Brighton)

Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva kedden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik