PSG: Luis Enriquét ma Párizsba várják, de akad még gond

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 11:54
null
Közeleg Luis Enrique párizsi kinevezésének pillanata (Fotó: AFP)
Luis Enriquét kedden Párizsba várják, hogy terepszemlét tartson, előkészítse a költözését és aláírja a PSG labdarúgócsapatának vezetőedzői szerződését, ám mielőtt ez utóbbit megtenné, még van mit finomítani a körvonalazódó megállapodáson.

 

A Sports Zone beszámolója szerint a tárgyalások kényes pontja az edzői stáb összetétele; Luis Campos elnöki tanácsadó szeretné, ha Joao Sacramento – José Mourinho korábbi római jobbkeze, Christophe Galtier párizsi segítője – továbbra is tagja lenne a szakmai irányításnak, azonban Luis Enrique ezt nem akarja.

A megbeszélésen minden bizonnyal ott lesz Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke is, mert már az átigazolások is napirenden vannak. Luis Enrique például nagyon szeretné a csapatban tudni Gabri Veigát, a Celta Vigo középpályását, aki jelenleg az U21-es Eb elődöntőjére készül a spanyol válogatottal.

Ugyanakkor egyáltalán nem mellékes, hogy jelenleg még Christophe Galtier a PSG vezetőedzője. Mint megírtuk, Galtier-t a napokban rövid időre őrizetbe vették rasszista megnyilvánulás gyanújával, ami lelassította az elválásról folytatott tárgyalásait a PSG-vel.

A L'Équipe úgy tudja, hogy kedden felgyorsultak az események, a pénzügyi egyezség megszületett, estére hivatalossá válhat Galtier távozása – és ez esetben maradhat az eredeti terv: szerdán bejelenthetik Luis Enrique szerződtetését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik