Ligue 2: hiába a 9. hely, kizárták a kétszeres francia bajnokot

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 17:04
null
Az előttünk álló idényben harmadosztályú meccseknek ad otthont az Auguste Bonal Stadion – amennyiben az optimista forgatókönyv valósul meg (Fotó: Facebook/FC Sochaux Montbéliard)
A francia profi futballklubok pénzügyeit figyelő nemzeti bizottság (DNCG) visszautasította a Sochaux fellebbezését, így hiába végzett a másodosztályú bajnokság (Ligue 2) 9. helyén a kelet-franciaországi klub, rossz pénzügyi helyzete miatt kiesik a harmadosztályba – írja a L'Équipe.

A 2022-ben még az élvonalba jutásért küzdő (az „oroszlánkölykök” a Paris FC kiejtése után a rájátszás elődöntőjében tizenegyesekkel maradtak alul a későbbi feljutó Auxerre ellen) Sochaux a mögöttünk hagyott évadot ugyan a 9. helyen zárta, de eközben akkora deficitet termelt, hogy ezt a klubot 2020 óta birtokló Nenking Group nem volt képes kipótolni.

Egyelőre még azt sem tudni biztosan, hogy a Sochaux elindul-e a harmadosztályban, a L'Équipe saját információira hivatkozva ugyanis azt írja, hogy a szebb napokat is megélt klub a közeljövőben akár csődöt jelenthet. A csapat mindenesetre elkezdte a nyári felkészülést, s a szurkolók kilátogattak az egyik edzésre, hogy támogatásukról biztosítsák a játékosokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik