PSG: Az a célom, hogy maradjak – Mbappé

Vágólapra másolva!
2023.06.15. 20:04
null
Kylian Mbappé ismét leszögezte, hogy marad a PSG-nél (Fotó: AFP)
Mint ismert, Kylian Mbappé nemrég levelet küldött klubjának, a Paris Saint-Germain vezetőségének, melyben tudatta, hogy nem hosszabbítja meg 2024 nyaráig szóló szerződését a klubbal, amely után rengeteg támadás érte a világbajnok támadót, s még Emmanuel Macron francia elnök is azt szeretné, ha Mbappé maradna a francia fővárosban. A 24 éves labdarúgó nemzeti csapata Gibraltár elleni Európa-bajnoki selejtezője előtt állt a média munkatársai elé, a sajtótájékoztatón pedig a PSG-vel zajló ügyéről is számos kérdést kapott.

 

„Jövő nyáron elhagyja a Paris Saint-Germaint?” – kérdezték először Mbappét a L’Équipe szerint.

„Ezt a kérdést már megválaszoltam. Az a célom, hogy folytassam a klubnál és itt maradjak. Kész leszek a visszatérésre a pihenés után. Remélem, a következő kérdés a mérkőzésről szól” – reagált Mbappé, akinek szavai nem hatották meg a jelen lévő újságírókat, s arra kérték, magyarázza el, miért most küldte a levelet a vezetőségnek, ám közölte, hogy ezt már korábban elküldte a klubnak.

Arra a kérdésre, hogy Mbappé nem gondolt-e arra, hogy a levéllel zavart kelt-e, azt mondta: „nem, mert nem gondoltam, hogy a levéllel bárkit megbántok vagy támadok. Nem tudom kezelni a reakciókat, de nem is érdekel” – fogalmazott.

Mbappé PSG-ben maradását még Emmanuel Macron francia államfő is erőlteti, s ezzel kapcsolatban a labdarúgó is csak annyit mondott: „Ő is azt szeretné, hogy Párizsban maradjak, de a célom is, hogy maradjak. Egy hullámhosszon vagyunk” – jegyezte meg.

Mbappét arra kérték, magyarázza el a hosszabbítása körüli helyzetet.

„Nincs mit magyarázni. Az emberek kritizálhatnak. Nem ismerik a projekt minden részletét. Tudom, mit csinálok és ez a legfontosabb” – szögezte le.

A PSG támadóját az olimpiai részvételről is kérdezték, ugyanis a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke nemrég bejelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy Mbappé ott legyen a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon.

„Mindig azt mondtam, hogy az az álmom, de azt is mondtam, hogy nem erőltetem, ha lesz esélyem, megyek, ha nem, az nem jó” – tette hozzá Mbappé.



EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
3. FORDULÓ
Június 16., péntek
20.45:
Gibraltár–Franciaország

4. FORDULÓ
Június 19., hétfő
20.45:
Franciaország–Görögország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik