Franciaország: Bölöni László lett a Metz vezetőedzője – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.06.16. 16:59
null
Bölöni László újra munkát vállalt Franciaországban (Fotó: AFP)
A francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Metz bejelentette, hogy a következő bajnoki évadtól Bölöni László a csapat új vezetőedzője. A szerződés két évre szól.

 

Korábban a Nemzeti Sport is beszámolt a L'Équipe francia sportnapilap értesüléséről, amely szerint Bölöni László lesz a francia labdarúgó-bajnokság élvonalából (Ligue 1) kieső, a következő idényben a feljutást megcélzó Metz vezetőedzője. Akkor lapunk megkereste Bölöni Lászlót, aki nem cáfolta a hírt, ám nem is erősítette meg – annyit mondott, hogy valóban tárgyalásban áll egy francia második ligás csapattal, aláírás még nem történt.

Azonban csütörtök délután az élvonaltól az előző évadban búcsúzó Metz hivatalosan is bejelentette, hogy Bölöni veszi át Frédéric Antonetti helyét a következő két évre. A klub ezzel egyidőben Pierre Dréossit nevezte ki sportigazgatónak.

Bölöni jó ismerője a francia futballnak: játékoskarrierje vége felé két klubban is futballozott (Créteil, Orléans), ott kezdte az edzői pályafutását (Nancy), és a későbbiekben irányította a Rennes-t, a Monacót és a Lenst is.

A 69 éves erdélyi szakember legutóbb, 2021 tavaszáig a görög Panathinaikosznál dolgozott vezetőedzőként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik