Lippi szerint egy hónapra még jók az „öregek"

Vágólapra másolva!
2010.03.16. 17:46
null
Lippi szerint rutinos játékosaiban még benne van egy jó vb (Fotó: Reuters)
Továbbra is bízik rutinos játékosaiban Marcello Lippi, a világbajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember sajtótájékoztatóján elmondta: más döntéseket hozna a keret összeállításánál, ha egy egész szezont kellene játszani, de egy hónapra az „öregek" is csúcsformában tudnak futballozni.

Lippi úgy véli, világbajnok játékosai rutinjukkal olyan pluszt tudnak hozzátenni a squadra azzurra játékához, amely előnyt jelenthet az olasz gárdának a dél-afrikai tornán.

AZ NSO AJÁNLJA

204 országból csupán 32 maradt, amely pályázhat a 2010-es világbajnokság első helyére – de vajon ki jut a csúcsra Dél-Afrikában?

„Ha egy szezont kellene lejátszani, más lenne a keretem, de itt hat-hét meccsről van szó, ehhez nem feltétlenül kellenek huszonnégy éves játékosok. Egy hónap a vébé, és nem számít, hogy magas a csapat átlagéletkora. Az, hogy egy játékos mennyire tud a hasznára lenni a válogatottnak, nem csak a kortól függ. Elhivatottság, lelkesedés, tapasztalat, karizma, bölcsesség, nemzetközi mérkőzéseken szerzett rutin – ez mind beszámítandó."

A 61 éves szakember elmondta: nem aggasztja a válogatott gyenge játéka a Kamerun elleni felkészülési mérkőzésen, mert bőven van még idő csúcsformába kerülni.

„Hat vagy hét kulcsember hiányzott, újoncokat avattam, és mindenhonnan azt kellett hallanom, hogy a csapat nincs megfelelő formában. Erre annyit tudok mondani, hogy az, ami most van, semmit nem számít. A lényeg az, hogy milyen játékot nyújtunk júniusban."

Lippi természetesen kitért a Mario Balotellivel kapcsolatos kérdésekre is. A szövetségi kapitány nem változtatott korábbi álláspontján: bátorította az Inter ifjú csatárát, de nem ígért neki kerettagságot.

„Minden országban vitáznak a keret összeállításáról. Brazíliában Ronaldinhóról, Olaszországban Balotelliről. De az edzők döntenek, és az első, ami a szemük előtt lebeg, a csapat építése. Balotelli nagyon tehetséges játékos, és biztos vagyok benne, hogy remek képességei hasznosak lesznek a jövőben a válogatott számára, ha beérnek. Semmi értelme, hogy egyfajta antirasszista demonstrációként behívjam a csapatba. Ha behívom és amikor behívom, kizárólag a képességei fognak számítani."

Az olasz válogatott a könnyűnek tűnő F-csoportban kezdi meg vb-szereplését Paraguay, Új-Zéland és Szlovákia ellen. A címvédő az első meccsét június 14-én Paraguay ellen játssza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik