Lippi olasz-angol döntőt szeretne Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
2010.02.05. 11:14
null
Marcello Lippi a 2014-es vb-n is szívesen ülne a válogatott kispadján (Fotó: Action Images, archív)
Marcello Lippi, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a nyáron szívesen találkozna a Fabio Capello irányította angolokkal a világbajnoki döntőben, a szerződését pedig meghosszabbítaná a dél-afrikai esemény után is.

„Mint mindig, most sem szabad alábecsülni Spanyolország, Anglia, Franciaország és Németország nemzeti csapatát. Ezek azok az együttesek, amelyek egyetlen céllal utaznak a világbajnokságra: a végső győzelemért! De én személy szerint Olaszország–Anglia döntőt várok. Szeretném látni Fabio Capello arcát, amikor az olasz himnuszt játsszák" – taglalta a vb-esélyeket Lippi a Football Italia internetes oldalon idézett nyilatkozatában.

„Egyébként nem vagyok meglepve Capello együttesének jó eredményeitől, hisz mindig is ez a teljesítmény volt jellemző rá és az általa irányított csapatokra" – tette hozzá.

A 61 éves, korábban több élvonalbeli olasz klubcsapatot dirigáló Lippi szerződése a dél-afrikai világbajnokság után jár le, azonban a héten már utalt rá, hogy szívesen maradna azután is.

„Nem konkrét időpontban gondolkodom, de nagyon szép lenne szövetségi kapitányként részt venni a brazíliai világbajnokságon is. Ám ez most nem is lényeges. Az egyetlen, ami számít, hogy a lehető legjobb csapattal utazzunk júniusban Afrikába" – összegzett Lippi, aki azt már korábban elmondta, hogy hat labdarúgó kivételével összeállt a fejében az olaszok vb-kerete.

„Szépen alakul az együttes. Tizenhét játékos helye biztosnak tűnik – nyilatkozta a szakember – Még van négy hónapom, hogy megtaláljam a hiányzó hat embert, és őket is a csapatba építsem. A feladat természetesen nem egyszerű, mert jelenleg legalább 35 futballista van, aki magas színvonalon teljesít."

Olaszország a világbajnokságon az F-csoportba került Paraguayjal, Új-Zélanddal és Szlovákiával együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik