Vb 2022: honosított csatár duplájával győztek az „elefántok”

Vágólapra másolva!
2021.09.06. 23:00
null
A dél-afrikaiak egy góllal győztek Ghána ellen (Fotó: AFP)
Bizarr jelenet játszódott le a Dzsibuti–Niger vb-selejtező afrikai zónájának A-csoportjában: a nigeriek játékosa, Hassane Adamou éppen a pálya szélén melegített, amikor a játékvezető minden előzmény nélkül magához hívta, majd piros lapot mutatott fel. Késő este Elefántcsontpart a korábbi francia utánpótlás-válogatott csatár, Sébastien Haller duplájával múlta felül Kamerunt.

DZSIBUTI–NIGER 2–4

A zárt kapus találkozón hat gól esett, ebből a győztes Niger négyet szerzett, amelynek színeiben csereként pályára lépett a korábban a Ferencvárosnál, a Mezőkövesdnél és a Honvédnál is játszó Amadou Moutari, aki testközelből is szemtanúja lehetett egy futballpályán nem mindennapos jelenetsornak – válogatottbeli csapatársát, Hassane Adamout úgy állította ki a játékvezető, hogy a középpályás a pálya szélén melegített, és a fellelhető videók alapján semmi szabályba ütközőt nem követett el.

A Guinea–Marokkó összecsapást elhalasztották, mivel Guinea fővárosában, a meccs helyszínéül szolgáló Conakryban fegyveres harc robbant ki, hírügynökségi jelentések szerint katonai hatalomátvételi kísérlet zajlik.

A 18.00 órakor kezdődő Dél-Afrika–Ghána, illetve Közép-afrikai Köztársaság–Libéria mérkőzés összesen két gólt tartogatott: a dél-afrikaiak a G-csoport élére álltak a 84. percben szerzett győztes góllal – amelyet Bongokuhle Hlongwane jegyzett –, míg Libéria Kpah Sherman találatával nyert.

Az már-már borítékolható, hogy a forduló helyzetét a dél-afrikai csatár, Evidence Makgopa hagyta ki – A VIDEÓ ELÉRHETŐ ITT!

ELEFÁNTCSONTPART–KAMERUN 2–1

Elefántcsontpart jól járt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által beiktatott szabályozással, ami lehetővé teszi, hogy a válogatott játékosok könnyebben váltsanak országot: Sébastien Haller Franciaországban született, sőt végigjárta a francia utánpótlás-válogatottakat is, hétfőn mégis az „elefántok” színeiben duplázott, hozzásegítve övéit, hogy felülmúlják Kamerunt.

A Ferencváros El-keretéből magatartásbeli problémák miatt kimaradó Franck Boli a kispadról nézte végig hazája sikerét.

AFRIKAI VB-SELEJTEZŐK
MÁSODIK SZAKASZ, 2. FORDULÓ

A-CSOPORT
Dzsibuti–Niger 2–4
C-CSOPORT
Közép-afrikai Köztársaság–Libéria 0–1
D-CSOPORT
Elefántcsontpart–Kamerun 2–1
E-CSOPORT
Uganda–Mali 0–0
G-CSOPORT
Dél-Afrika–Ghána 1–0
I-CSOPORT
Guinea–Marokkó – elhalasztva
J-CSOPORT
Benin–Kongói DK 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik