Vb 2022: Noppert reményt adna azoknak, akik nehezen jutnak előre az életben

Vágólapra másolva!
2022.12.10. 12:00
null
Andries Noppert 28 évesen, a vb-n debütált a holland csapatban (Fotó: AFP)
Meglepetést okozott a katari világbajnokságon a holland kapus, Andries Noppert szereplése. A Heerenveen játékosa a csoportkör első fordulójában, Szenegál ellen debütált nemzeti csapatában, majd hazája összes találkozóját végigvédte. Az argentinok elleni kiesést követően csalódottan, ám hálával nyilatkozott a holland közmédiának (NOS).

 

„Nagyon keserű, hogy így kellett kiesnünk” – utalt az elbukott tizenegyespárbajra Andries Noppert, aki eddig a holland élvonalban is csak 32 mérkőzésen védett, előtte alacsonyabb osztályú ligákban szerepelt. – Büszkék lehetünk arra, ahogyan visszajöttünk a meccsbe.”

„Hálás vagyok azért, hogy megélhettem: kivívtam a szövetségi kapitány, a csapattársak és egész Hollandia bizalmát. Remélem, hogy azok az emberek, akik valamiért hátráltatva vannak abban, hogy egyről a kettőre jussanak, látják az élő példát, hogy hinned kell magadban” – jelentette ki a kapus, aki korábban a visszavonulását fontolgatta, és azt tervezte, a rendőri pályán állja meg a helyét az életben.

Andries Noppert biztos pont volt a holland kapuban (Fotó: AFP)
Andries Noppert biztos pont volt a holland kapuban (Fotó: AFP)

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen szövetségi kapitányom volt, aki megadta nekem az esélyt. Nagyon élveztem a csapat társaságát. Most pedig az élet megy tovább” – zárta szavait Andries Noppert.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) – 11-esekkel 3–4
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 235 néző. Vezette: Lahoz (spanyol)
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, a szünetben) – Depay (Weghorst, 78.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Gólszerző:
Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből)
Kiállítva: Dumfries (129.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik