Vb 2022: Maguire szerint a fontos helyzetekben mindig ellenük ítéltek

Vágólapra másolva!
2022.12.11. 10:22
null
Harry Maguire nagyon elégedetlen volt a bíráskodással (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Franciaország a katari labdarúgó-világbajnokság egyik legjobb mérkőzésén 2–1-re legyőzte Angliát a negyeddöntőben, így bejutott az elődöntőbe, ahol Marokkó lesz az ellenfele. A lefújás után az angolok védője, Harry Maguire élesen kritizálta a brazil játékvezető, Wilton Sampaio munkáját – írja a Givemesport.

„Azt kell mondjam, hogy a fontos helyzetekben nem a javunkra ítéltek és sokat büntettek minket” – jelentette ki a Manchester United hátvédje. Harry Maguire hozzátette, hogy a játékvezető szerinte gyengén vezette a mérkőzést, és örülne neki, ha kiállna a kamerák elé, s értékelné a saját teljesítményét, ahogyan azt a játékosok is szokták a meccsek után. Főleg az első félidőben hozott döntéseivel nincs megelégedve.

Elmondta a véleményét arról az esetről is, mely során Harry Kane elesett a tizenhatos előterében, de nem kaptak érte sem tizenegyest, sem pedig szabadrúgást.

„Szerintem a büntetőterületen kívül történt, de le kellett volna fújni.” Arra is felhívta a figyelmet, hogy a franciák első gólja előtt a bíró nem látott szabálytalanságot, amikor Bukayo Saka a földre került. Kiemelte, hogy a fontos helyzetekben rossz ítéletek születettek, ezek pedig mindig őket sújtották.


„Domináltunk az elejétől a végéig. Nagy meccs volt, és végül a jobb csapat kapott ki. Minden hibánkat megbüntették. A legjobbakat kívánom nekik a folytatásra!”

Gary Neville, 85-szörös angol válogatott játékos is kritizálta a játékvezetőt és a rémálom kifejezést használta rá.

„A játékvezetők vicce. Nem azt állítom, hogy emiatt kaptunk ki, de ő egy rossz bíró.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ
ANGLIA–FRANCIAORSZÁG 1–2 (0–1)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 895 néző. Vezette: W. Sampaio (brazil)
ANGLIA:
Pickford – Walker, Stones (Grealish, 90+8.), Maguire, Shaw – J. Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), Kane, Foden (Rashford, 85.).Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
FRANCIAORSZÁG:
Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
Gólszerző:
Kane (54. – 11-esből), ill. Tchouaméni (17.), Giroud (78.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik