Vb 2022: Livakovic a japán és a brazil játékosokat is megbabonázta

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.12.10. 14:15
null
Livakovic, ha így folytatja, szobrot kap hazájában (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Horvátország a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is tizenegyespárbajban jutott tovább, így készülhet az Argentína elleni elődöntőre a katari labdarúgó-világbajnokságon. A csapat hőse eddig a kapus, Dominik Livakovic, aki a tizenegyesek felét kivédte.

A japánok elleni nyolcaddöntőben négyből hármat is megfogott, egyedül Aszano Takuma járt túl az eszén, hiszen Dominik Livakovic ennél a kísérletnél az oldalt sem találta el.

A brazilok is négyet lőhettek neki, de csak Casemiro és Pedro tudta bevenni a kapuját. Előbbinél egyébként a Dinamo Zagreb kapusa eltalálta az irányt. Az első tizenegyest, Rodrygóét azonban megfogta, míg az utolsónál Marquinhos úgy találta el a kapufát, hogy Livakovic a másik irányba ment el.

Összességében nyolc tizenegyesből ötöt is kihagytak vele szemben, ezek közül négynél hárított, s nyolcból ötször találta el az irányt.

A horvátok egyébként nyolcból csak egyet hagytak ki, Marko Livaja a japánok ellen kissé flegmán a kapufát találta el.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

Horvátország–Brazília 1–1 (0–0, 0–0, 0–1) – 11-esekkel 4–2
Al-Rajjan, Egyetemváros Stadion, 43 893 néző. Vezette: Oliver (angol)
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Borna Sosa (Budimir, 110.) – Modric, Brozovic (Orsic, 114.), Kovacic (Majer, a hosszabbítás szünetében) – Pasalic (Vlasic, 72.), Kramaric (B. Petkovic, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
BRAZÍLIA:
Alisson – Éder Militao (Alex Sandro, a hosszabbítás szünetében), Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Paquetá (Fred, a hosszabbítás szünetében), Neymar – Raphinha (Antony, 56.), Richarlison (Pedro, 84.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 64.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző:
B. Petkovic (117.), ill. Neymar (105+1.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik