Vb 2022: Völler szerint Németország egyike a négy favoritnak

Vágólapra másolva!
2022.10.19. 11:12
null
Rudi Völler szerint a németek, a franciák, a brazilok és az argentin-holland-belga trió egyik tagja a vb esélyese (Fotó: AFP)
A korábbi szövetségi kapitány, Rudi Völler szerint Németország egyike a négy favoritnak az egy hónap múlva kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon – írja az MTI.

„Nem szabad, hogy a Nemzetek Ligája-mérkőzések megtévesszenek bennünket. Ezek barátságos találkozók, semmi több. Németország olyan minőséget képvisel, amellyel mindenképpen a torna négy legjobb csapata közé tartozik” – mondta Völler a Sport Bild szerdai számában.

Szerinte nagy esélyes még a címvédő Franciaország, valamint Brazília, továbbá „az argentin, holland, belga hármasból egy csapat”.

A németek – akik az NL-ben az olaszok és a magyarok mögött a harmadik helyen végeztek a négyesükben – Katarban Japánnal, Spanyolországgal és Costa Ricával találkoznak a csoportszakasz során. Négy éve, Oroszországban a nationalelf – története során először – nem jutott tovább a kieséses szakaszba a vb-n.

Völler a 2002-es világbajnokságon szövetségi kapitányként döntőig vezette a német válogatottat, amely aztán ott kikapott a braziloktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik