Vb 2022: Horvátország lassan megbarátkozik a gondolattal...

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2021.09.01. 07:24
null
Luka Modric a nyári Európa-bajnokságon (Fotó: AFP)
Luka Modric, a horvát labdarúgó-válogatott aranylabdás középpályása kihagyni kényszerül a szeptemberi vb-selejtezőket ágyéksérülése miatt, s ez felveti annak lehetőségét, hogy Mateo Kovacic játéka a horvátok nemzeti tizenegyében még inkább előtérbe kerül. Zlatko Dalic szövetségi kapitány nem aggódik a szeptember 9-én már 36. életévét betöltő labdarúgójának hiánya miatt.

 

Akárhogy is csűrik-csavarják, Horvátország labdarúgó-válogatottjánál lassan nem árt felkészülni a Modric utáni időszakra, s bár ez a szakasz nem szerdán, az Oroszország elleni idegenbeli világbajnoki selejtezővel kezdődik, a moszkvai mérkőzés (kezdés 20.45 órakor) sok mindenre választ adhat.

„Az előttünk álló három mérkőzésből álló rész lesz a legnehezebb nekünk, ráadásul Oroszország a legnagyobb riválisunk a csoportunkban – fogalmazott Zlatko Dalic. – Válogatottunknál új csapatot építünk, de bízom abban, hogy újra sikeresek lehetünk. Természetesen Luka Modricot nagyon nehéz pótolni, de nem aggódom, hiszek együttesemben. Az oroszok játékára kell agresszivitással, harcossággal és kellő energiával válaszolhatunk.”

A horvát válogatott hétfő délben érkezett meg az orosz fővárosba, és ott tréningezett, ahol 2018-ban az angolok elleni – győztes – elődöntőre készült az akkori horvát garnitúra. Innentől akár Mateo Kovacic számára is új időszak kezdődhet, a box-to-box középpályás játékintelligenciája adva van hozzá, ha már a támadóharmadban még nagyobb veszélyt jelentene az ellenfél kapujára, akkor lenne igazán ideális a futballja – vélik a szakértők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik