Vb 2018: a jugoszláv legenda szerint a horvátok döntősök lesznek

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 10:53
null
Követendőnek tartja a japán válogatottat és szurkolóit (Fotó: Radio Slobodna Evropa)
A szerb válogatottat megkárosították a labdarúgó-világbajnokságon, amikor a Svájc elleni mérkőzésen 1–1-es állásnál nem ítéltek a javára büntetőt; kár, hogy Brazília és Belgium közül az egyik már a negyeddöntőben búcsúzni fog; a Japán válogatott és szurkolóinak viselkedése követendő példa kellene, hogy legyen – többek között ezekről is beszélt Dejan Szavicsevics, a Montenegrói Labdarúgó-szövetség elnöke a montenegrói állami televízióban.

A belgrádi Crvena zvezdával Bajnokok Európa Kupáját, a Milannal pedig Bajnokok Ligáját nyert, Olaszországban csak Zseninek becézett Szavicsevics szerint, ha egy pillantást vetünk a két világbajnoki ágra, akkor abból az következik, hogy nagy csata várható azon, amelyiken Belgium, Brazília, Uruguay és Franciaország szerepel.

„Őszintén, nagyon sajnálom, hogy a negyeddöntő után Belgiumtól vagy Brazíliától el kell búcsúznunk. Ha Cavani nem lép pályára a franciák ellen, akkor ez utóbbi válogatott lesz a mérkőzés főesélyese" – mondta a montenegrói szövetség elnöke, aki szerint a másik ágon, ahol Horvátország, Svédország, Oroszország és Anglia jutott be a nyolc közé, az eddig látottak alapján, valamint a figyelembe véve a csapatok minőségét, Horvátországot látja a döntőben.

A VAR-ral kapcsolatban Szavicsevics kihangsúlyozta, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megbeszélésein a technológia bevezetése mellett tette le a voksát. És hogy a VAR bevezetése jó döntés volt, azt a Szerbia–Svájc (1–2) mérkőzésen történtekkel támasztotta alá:

„Azt hiszem, nincs jobb példa ennél. Ha a német bíró a VAR technológia segítségével visszanézte volna a Mitrovics elleni szabálytalanságot, biztos vagyok benne, hogy tizenegyest ítélt volna. Nem tette ezt meg, Szerbia kikapott, s később a csoportküzdelmek után kiesett. Ki tudja, milyen lett volna a mérkőzés befejezése, ha a játékvezető 1–1-es állásnál tizenegyest ítél. Éppen ezért gondolom úgy, hogy a VAR hasznos, és nem jó az, ha a pályán egy ember hibája kihatással van egy válogatott sorsára".

Az Anglia–Kolumbia félidejében Szavicsevics külön kitért a japán játékosok cselekedetére, akik a találkozó után patyolattisztává varázsolták az öltözőjüket, s egy üzenetet hagytak, amelyen az állt, hogy: Köszönjük.

„A japánok megmutatták milyen nemzetről van szó, s nagyságukról is tanúbizonyosságot tettek. Igazi példával álltak elő azzal kapcsolatosan, hogyan kellene valamennyi válogatottnak, valamennyi csapatnak viselkednie. Egy-egy mérkőzés végén sűrűn kerülünk olyan helyzetbe, hogy az általuk mutatott viselkedéssel teljesen ellentétes hozzáállást tapasztalunk. Véleményem szerint a japán játékosok, valamint a szurkolók cselekedetét fontolóra kellene venni, s kötelezővé kellene tenni azoknak a nemzeti együtteseknek és a kluboknak is, amelyek a FIFA és az UEFA égisze alatt versenyeznek."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik