Vb: 2014: James Rodríguezt kiütötte Di María az álomcsapatból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 15:14
A WhoScored.com, a labdarúgás statisztikáival foglalkozó szakportál összeállította a világbajnokság nyolcaddöntőjének álomcsapatát. 

Három nemzet, Argentína (3), az Egyesült Államok (2) és Belgium (2) ad egynél több játékost a legjobbak közé. A 16 válogatottból összesen 7 nemzet képviselteti magát, Brazília, Franciaország, Kolumbia, Chile, Uruguay, Costa Rica, Mexikó, Nigéria és Svájc nem.

(Forrás: whoscored.com)
(Forrás: whoscored.com)

A legszembetűnőbb hiányzó a kolumbiai hős, James Rodríguez lehet. Ő az Uruguay elleni meccsen nyújtott teljesítményéért a maximális 10-ből 8.4-es pontszámot kapott. JR-t a Svájc ellen a 118. percben győztes gólt szerző Ángel Di María ütötte ki a kezdőből 9.2-vel. Az argentin teljesítménye végletes volt Svájc ellen: fáradtnak tűnt és rengeteg labdát adott el, de ipari mennyiségben termelte a beadásokat és a kapura lövéseket, aminek végül meglett a gyümölcse.

Az álomcsapatból egyedül a Belgium ellen 16 védést produkáló Tim Howard kapott tökéletes pontszámot (De Bruyne 9.9-cel zárt), további érdekesség, hogy a védelem tengelyét két búcsúzó csapat, Görögország és Algéria adja: Papasztathopulosz góljával, Belkalem két nagy mentésével (kétszer a gólvonalról tisztázott) tűnt ki a mezőnyből. Pogba középpályán nyújtott teljesítménye és találata ellenére sem fért be, az amerikai Cameron egy tizeddel pipálta le.

Mindeközben a szintén statisztikákkal foglalkozóOpta 3–4–3-as álomcsapatábanott van „Hamesz” Rodríguez és Pogba is. 45 százalékos átfedés van a két csapatban: öt játékos, Howard, Papasztathopulosz, Vertonghen, De Bruyne és Messi kapott helyet mindkét oldalnál. Utóbbiban érdekes a csupán csereként (ellenben nagyon hatékonyan) játszó belga Lukaku szerepeltetése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik