Vb 2014: Mexikó félhet a horvátoktól; miért volt rossz Kamerun?

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2014.06.19. 12:35
null
Nagy volt az öröm, az első meccs után Kamerunt már kiütötte Horvátország (Fotó: Reuters)
A horvát lapok szerint Mexikó félhet a horvát válogatottól, Niko Kovac fiainak a Premier League-ben kellene játszaniuk. Visszhang.

 

Mario Mandzukic két góljának is köszönhetően a horvátok 4–0-ra legyőzték Kamerunt. Ráadásul az első fordulóban még az eltiltását töltő center ki is állíttatta a kameruni Alex Songot.

„Ez a győzelem nem csupán rólam szólt, hanem a teljes csapaté az érdem – mondta a horvát szövetség honlapjának Mario Mandzukic. – A góljaim csak bónuszként jöttek, örülök, hogy sikerült megvalósítanunk, amit a kapitány kért tőlünk. Ezzel jó esélyünk maradt a továbbjutásra.”

„A mexikóiak teljes félelemben vannak, és biztosak abban, hogy ismét a fantasztikus Ochoára lesz szükségük” – olvasható a Sportske novosti internetes oldalán.

Niko Kovac szövetségi kapitány – akinek irányításával történelme során először nyert négygólos különbséggel a válogatott – így fogalmazott: „Olyan helyzetben voltunk, hogy csak a győzelem volt elfogadható, ezért le a kalappal játékosaim előtt. Miért nem volt jó Kamerun? Mert csapatom megmutatta az igazi arcát!”

Niko Kovac előre is tekintett: „Még nincs itt az ünneplés ideje és helye, Mexikó ellen a pokol vár ránk!”

A dnvenik.hr szerint Horvátország büszke lehet, az egész világ dicséri őket, és a válogatott futballistáinak egytől egyig az angol Premier League-ben kellene futballozniuk.

VB 2014
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
– EMLÉKEZTETŐ
KAMERUN–HORVÁTORSZÁG 0–4 (0–1)
Manaus. Vezette: Proenca (portugál)
KAMERUN:
Itandje – Matip, N’Koulou, Chedjou (Nounkeu, a szünetben), Assou-Ekotto – Mbia, A. Song, Enoh – Moukandjo, Choupo-Moting (Salli, 75.), Aboubakar (Webó, 70.). Szövetségi kapitány: Volker Finke
HORVÁTORSZÁG: Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Pranjic – Rakitic, Modric – Perisic (Rebic, 78.), Sammir (Kovacic, 72.), Olic (Eduardo, 69.) – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Niko Kovac
Gólszerző: Olic (11.), Perisic (48.), Mandzukic (61., 73.)
Kiállítva: A. Song (40.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 1 1 3–1 +2 4
2. Mexikó 2 1 1 1–0 +1 4
3. Horvátország 2 1 1 5–3 +2 3
4. Kamerun 2 2 0–5 –5 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik