Vb 2014: a „van”-talan Hollandia sem szereti a labdát - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 20:29
Mint ismert, a labdarúgó-világbajnokságon a holland válogatott 2–0-ra legyőzte Chilét a B-csoport „döntőjében”, így a négyes első helyén végzett. Jöjjön az öt legérdekesebb statisztika a találkozóról!

Egy korszak vége – itt a „van”-talan Hollandia, a „tulipánosoknál” 18 éve, azaz 221 mérkőzés óta először nem játszott egyetlen játékos sem, akinek van „van” a nevében.

A nagy visszatérő –
Dirk Kuyt 986 nap után lépett újra pályára tétmeccsen a holland válogatottban kezdőként.Egy korszak vége – itt a „van”-talan Hollandia, a „tulipánosoknál” 18 éve, azaz 221 mérkőzés óta először nem játszott egyetlen játékos sem, akinek van „van” a nevében.

A nagy visszatérő –
Dirk Kuyt 986 nap után lépett újra pályára tétmeccsen a holland válogatottban kezdőként.

A tiki-taka halála – a hollandok úgy nyerték meg mind a három mérkőzésüket a 2014-es világbajnokságon, hogy egyetlen találkozón sem birtokolták többet az ellenfélnél a labdát! Tegyük hozzá, nem is ez volt a taktikájuk.

Kulcsfigura – Arjen Robben összesen 13 találatból vette ki a részét (8 gól, 5 assziszt) az előző 9 találkozóján a válogatottban.

A csere ereje – Leroy Fer pályára lépése után pontosan másfél perccel betalált, és így megszerezte a vb leggyorsabb „cserególját”. Legutóbb a 2002-es világbajnokságon született gyorsabb találtat egy változtatás után, akkor a lengyel Marcin Zewlakow vette be az amerikaiak kapuját kevesebb mint egy perccel befutása után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik