Vb 2014: egy vagyont kapnának kijutás esetén a románok

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.02. 16:41
Több mint hárommillió eurót osztanak szét a román labdarúgó-válogatott tagjai között, ha a nemzeti együttes kvalifikálja magát a jövő nyári brazíliai világbajnokságra – számolt be róla Dumitru Dragomir, a román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) elnöke.

Az LPF első embere elmondta, hogy a Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága elfogadta azt a javaslatot, hogy a válogatott tagjainak prémiumát 3.6 millió euróra (1.067 milliárd forintra) emeljék, amennyiben az együttes kijut a vb-re.

A sportági szövetségnek egyébként „nem sok” plusz erőforrást kell mozgósítana, hiszen abban az esetben, ha a nemzeti csapat túljut a selejtezőkön, a FIFA automatikusan 3 millió eurót fizet a románoknak.

A legtöbb pénzt az a játékos kaphatja, aki minden kvalifikációs meccsen pályára lép(ett), szám szerint 200 ezer eurót (59.2 millió forintot).

Victor Piturca szövetségi kapitánnyal szemben az elsődleges célkitűzés nem változott: a 2016-os Európa-bajnokságra kell mindenképpen kivezényelnie csapatát.

Dragomir kiváló ötletnek találta a prémiumkeret megemelését. Hozzátette, ez érdekeltté teszi a játékosokat abban, hogy vállalják a válogatottságot. A ligaelnök a román válogatott kijutási esélyeit latolgatva kijelentette, nem a hollandok esetleges botlásától fél, hanem attól, hogy a román válogatottnak nem sikerül nyernie a következő két selejtező mérkőzésén. „A hollandok sehol sem fognak kikapni. (...) Én magunkat féltem, nehogy a part mellett fulladjunk bele a vízbe” – idézte a Mediafax a Liga elnökét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik