Norvégia: kirúgták a legendás szövetségi kapitányt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 17:06
Pénteken szövetségi kapitányt váltottak Norvégiában: az elbocsátott Egil „Drillo" Olsen helyett a jövőben Per-Mathias Högmo vezeti az ország labdarúgó-válogatottját – határozott a szövetség.

Az 53 éves Högmo jelenleg a svéd élvonalbeli Djurgarden vezetőedzőjeként dolgozik, kapitányi szerződése hivatalosan 2014. január elsején lép hatályba, de már a hátralévő két őszi vb-selejtezőn is ő dirigál.

Norvégia – első kiemelt létére – csupán a negyedik helyen áll a vb-selejtezők európai E-csoportjában, matematikai esélye van még a pótselejtezővel kecsegtető második helyre, de sorsa nincs a saját kezében.

A korábban több korosztályos válogatottat és a norvég női válogatottat irányító Högmo új csapat építését és a 2016-os Eb-részvételt jelölte meg célként.

A most leváltott 71 esztendős Egil Olsen legendás alakja a norvég futballnak: „Drillo" 2009 óta irányította a nemzeti csapatot, az 1990 és 1998 közötti sikerkorszak (két vb-részvétel) után ez volt a második időszaka a válogatott élén, amelyet az ő tevékenysége nyomán Drillos becenéven is emlegettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik