Románia: öt Steaua-játékos a válogatott keretében

Vágólapra másolva!
2013.08.12. 12:24
Victor Piturca szövetségi kapitány megnevezte azt a 22 labdarúgót, akit meghívott a román labdarúgó-válogatottba a Szlovákia elleni szerdai felkészülési mérkőzésre.

Victor Piturca a légiósokat már korábban kijelölte, a hazai labdarúgók megnevezésével a vasárnapi Steaua–Dinamo rangadóig várt. A Steauát végül öt, a Dinamót egy játékos képviseli a keretben. Ott van a 22-k között a jelenleg csapat nélküli Ciprian Marica is.

A román szaksajtó a keretbe várta a bajnoki góllövőlistát hat góllal holtversenyben vezető Christian Budescut (Astra) is, ám a kapitány inkább Gheorghe Grozav és Marius Alexe mellett döntött; elképzelhető, hogy mindketten egy félidőt játszanak majd a szlovákok ellen.

A román válogatott legközelebbi tétmérkőzése a Magyarország elleni vb-selejtező lesz szeptember 6-án.

A ROMÁN LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdan Lobont (AS Roma), Ciprian Tatarusanu (Steaua), Silviu Lung (Astra)
Védők: Alexandru Matel (Astra), Constantin Nica (Atalanta), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Vlad Chiriches (Steaua), Valerica Gaman (Astra), Dragos Grigore (Dinamo), Iasmin Latovlevici (Steaua)
Középpályások: Gabriel Torje (Udinese), Banel Nicolita (Saint-Etienne), Costin Lazar (PAOK), Mihai Pintilii (Steaua), Ionut Neagu (Otelul), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiesti), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Cristian Tanase (Steaua)
Csatárok: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Gheorghe Grozav (Petrolul Ploiesti), Marius Alexe (Sassuolo), Ciprian Marica (csapat nélkül)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik