Balotelli: Ha nem tetszik, lehet más nemzetnek szurkolni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.08. 12:53
null
Balotelli ezúttal nem újabb gólja, hanem piros lapja miatt került a középpontba (Fotó: Action Images)
Péntek este Olaszország világbajnoki selejtező mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végzett Csehországban (0–0), a megszerzett egy pontot és a B-csoportban elfoglalt előkelő pozíciót az olasz sajtó elégedetten nyugtázta, a squadra azzurra mutatott játékát azonban csalódottan értékelték. A játékosok közül egyedül a mérkőzésen több bravúrt is bemutató kapus, Gianluigi Buffon játékát emelték ki, a legtöbb kritikát pedig a második félidőben három percen belül két sárga lapot is begyűjtő, ezzel a kiállítás sorsára jutó Mario Balotelli kapta.

Az AC Milan csatára az öltöző felé haladva dühében a falat ütötte és rugdosta, de frusztrációjából Twitter-követőinek is kijutott. A találkozó után, amely az olasz nemzeti csapat zsinórban 36. veretlenül megvívott Eb- vagy vb-selejtezője volt, Mario Balotellit sokan megtalálták a közösségi oldalon, alább a támadó 140 karakterbe sűrített reakciója olvasható.


Reacion de Balotelli Luego de ser Expulsado Vs... by GianPallottini

„Írjatok, amit csak akartok, és a Konföderációs Kupán akár másik nemzetnek is szurkolhattok, ezt tiszta szívemből mondom.”

„Jobban tennétek, ha alaposabban végignéznétek a meccset, mind a kilencven percét” – írta a Twitteren Balotelli, aki FinallyMario néven osztja meg gondolatait pár hete indított mikroblogján.

Frissítve! Miután aludt rá egyet, Balotelli higgadtan értékelte a történteket és bocsánatot kért mindenkitől. Itt elolvashatja Mario bűnbánó Twitter-bejegyzését.

Cesare Prandelli, az olasz együttes szövetségi kapitánya a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a megszerzett egy pont fontosságát emelte ki.

„Roppant értékes pontot szereztünk. Nem voltunk kellően harapósak, lassan futballoztunk, olykor szenvedtünk is. A csapat erős karaktere azonban segített átlendülni a holtpontokon, nehezen megszerzett és fontos ponttal utazhatunk haza. Ez a találkozó sokban hasonlított az oroszok elleni találkozóra még a nyári Európa-bajnokság előtt, de egy hosszú és fárasztó szezont követően normális, ha nem maximális fordulatszámon pörgünk. Tisztában voltunk ezzel, mindenáron az egy pont megszerzése volt a célunk" – nyilatkozta Prandelli, aki természetesen Balotelli kiállítását sem hagyta szó nélkül.

„Mariónak meg kell tanulnia kezelni az ilyen és hasonló szituációkat, mentálisan még sokat kell erősödnie. Le akartam cserélni, amikor láttam, hogy kezd instabillá válni, de nem volt időm cselekedni.”

Prandelli mellett a csehek elleni pontszerzésben főszerepet játszó Gianluigi Buffon is megszólalt, a Juventus kapusa védelmébe vette a Milan idő előtt zuhanyozni küldött csatárát, levéve a Balotelli vállára nehezedő nyomást.

„Semmi különös nem történt, kapott két sárga lapot, ami bármelyik futballistával előfordulhat. Az emberek egyszerűen túl sokat látnak bele a történetbe. Az igazán fontos az, hogy amikor pályára lép (Balotelli – a szerk.), mindent megtesz a győzelem érdekében. Ami történt, az nem érettség kérdése, ez egyszerűen benne van a futballban.”

„Szörnyen nehéz mérkőzés volt, a cseh csapat élet-halál harcot vívott a három pontért. Ez a döntetlen sokat érhet még a végelszámolásnál, próbáljuk pozitív szemszögből értékelni a történteket” – mondta a riportereknek Alberto Aquilani, a Fiorentina Andrea Pirlo helyére a 77. percben becserélt középpályása.

EMLÉKEZTETŐ
Csehország–Olaszország 0–0
Prága, Generali Arena. V: Moen (norvég)
Csehország: Cech – Gebre Selassie, Sivok, M. Kadlec, Limbersky (Suchy, 20.) – Darida (V. Kadlec, 76.), Hübschman – Jirácek (Kolár, 86.), Rosicky, Plasil – Kozák. Szövetségi kapitány: Michal Bílek
Olaszország: Buffon – Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Marchisio, Pirlo (Aquilani, 77.), De Rossi – Montolivo – Balotelli, El Shaarawy (Giovinco, a szünetben). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
Kiállítva: Balotelli (72.)

TEKINTSE MEG AZ ÖSSZES PÉNTEKEN RENDEZETT VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ EREDMÉNYÉT, JEGYZŐKÖNYVÉT ÉS GÓLSZERZŐIT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik